A fost făcută necropsia bebelușului mort după botez și s-a găsit lichid în plămâni. Preotul este urmărit penal

Data actualizării: Data publicării:
cristelnita folosita la botezul ortodox
Un preot pregătește cristelnița pentru botez. Foto: arhivă GettyImages

Cauza morții bebelușului din Suceava, decedat după ce a fost botezat, ar fi fost lichidul aspirat în plămâni. Este concluzia medicilor legiști care au făcut miercuri necropsia nou-născutului.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a hotărât să înceapă urmărirea penală împotriva preotului care a oficiat duminică botezul. Preotul are calitate de suspect și acuzația este de ucidere din culpă.

Astăzi a fost efectuată necropsia. A fost prezentă o echipă destul de mare de specialiști în Medicină Legală. La solicitarea parchetului și a familiei au fost aduși specialiști și din alte localități, pentru o evaluare cât mai transparentă și minuțioasă a cazului.

În plămânii bebelușului s-a găsit lichid. E o informație confirmată și la începutul săptămânii de medicii care l-au resuscitat pe copil și care au spus că 110 ml de lichid au ajuns în plămânii lui.

Acest lichid urmează să fie analizat pentru a fi stabilită natura lui - dacă este vorba de apă sau lichid matern. Raportul complet al autopsiei va fi finalizat după cîteva săptămâni.

Incidentul a avut loc duminică, într-o biserică din Suceava. Bebelușului i s-a făcut rău după ce a fost băgat în apă. A fost chemată ambulanța și a fost resuscitat la fața locului, după care a fost dus la spital, unde a mai supraviețuit doar câteva ore.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri