A fost semnat contractul pentru transportoarele Piranha V

Data actualizării: Data publicării:
Mowag Piranha V

Moment important pentru armata Română. Ministerul Apărării a semnat, astăzi, cu americanii de la General Dynamics contractul de achiziţie pentru 227 de transportoare blindate Piranha V. Acestea pot executa misiuni în orice zonă de relief, indiferent de condiţiile meteo.

Potrivit contractului, primele 36 de transportoare vor ajunge anul acesta în România şi vor fi cumpărate din Elveţia, iar restul de 197 vor fi produse la Uzina Mecanica Bucureşti.

Anul acesta, în România vor ajunge primele 36 de transportoare din cele 227, din care șase vor fi produse în România la Uzina Mecanică București. Contract extrem de important, care duce la înzestrarea Armatei, întoarce în industria de apărare o sumă consistentă, care va putea duce la relansarea unei întreprinderi de tradiție din domeniul industriei de apărare și mă refer la Uzina Mecanică București”, a declarat Mihai Fifor, ministrul Apărării.

„Mulțumesc celor din industria de apărare, care au avut răbdare și nu au distrus acea fabrică. Au suferit și au păstrat-o pentru a avea astăzi cu ce să ne mândrim, că avem ce pune pe masă la un asemenea nivel de colaborare. Felicitări, succes”, a declarat Mihai Tudose, premierul României.

Costul total al programului este de aproximativ 895 de milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri