A început campania electorală pentru alegerile locale parțiale din 5 noiembrie

Data publicării:
sectie de votare - stefanesti - mfax

Campania electorală pentru alegerile locale parțiale care vor avea loc pe 5 noiembrie în localități din 13 județe a început duminică, 22 octombrie, urmând a se încheia sâmbătă, 4 noiembrie, la ora 7,00, informează Agerpres.

Guvernul a stabilit organizarea în data de 5 noiembrie a scrutinului local parțial pentru alegerea primarului în 16 localități în care această funcție a rămas vacantă, precum și pentru alegerea consiliului local într-o comună.

Fondurile necesare în vederea organizării alegerilor locale parțiale din 5 noiembrie se ridică la 4,368 milioane de lei și sunt alocate din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pentru acest an.

Alegerile parțiale vor fi organizate în municipiul Deva — județul Hunedoara, precum și în comunele: Bocsig — județul Arad, Nicșeni — județul Botoșani, Călărași — județul Cluj, Pantelimon și Bărăganu — județul Constanța, Telești — județul Gorj, Balș — județul Iași, Bîrghiș — județul Sibiu, Drăgoiești — județul Suceava, Cervenia, Poieni, Salcia — județul Teleorman, Checea — județul Timiș, Oșești — județul Vaslui, Vlădești — județul Vâlcea.

Totodată, vor fi organizate alegeri parțiale pentru Consiliul Local din comuna Mereni, județul Constanța.

 

Radiourile și televiziunile pot transmite începând de duminică informații despre alegerile locale parțiale din 5 noiembrie, potrivit unei decizii adoptate de Consiliul Național al Audiovizualului (CNA).

În perioada campaniei electorale, radiodifuzorii nu pot difuza emisiuni produse, realizate sau moderate de candidați și de reprezentanți declarați ai competitorilor electorali. Emisiunile informative se supun obligației de obiectivitate, echitate și de informare corectă a publicului iar prezentarea activităților de campanie va fi realizată exclusiv de radiodifuzori, a mai decis CNA.

Candidații care dețin funcții publice pot apărea în emisiunile informative numai în probleme legate de exercitarea funcției lor; în aceste situații, radiodifuzorii au obligația să asigure echidistanța și pluralismul de opinii.

CNA a mai stabilit că spoturile publicitare electorale se difuzează în calupuri separate și marcate ca atare și că în emisiunile electorale, în spațiul alocat unui competitor electoral nu pot fi inserate spoturi electorale ale altor competitori.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri