A început etapa a treia de vaccinare în localitățile cu incidență mai mare de 4,5 la mia de locuitori

Data actualizării: Data publicării:
tablita de informare centru de vaccinare anti-Covid
Centru de vaccinare anti-Covid. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Autoritățile au deschis miercuri etapa a III-a de vaccinare anti-COVID, destinată tuturor persoanelor din localitățile/municipiile cu rată de incidență cumulată de peste 4,5 la 1.000 de locuitori. Persoanele care se vor programa începând de azi vor fi vaccinate cu serul produs de AstraZeneca începând din 15 martie.

„În vederea accelerării campaniei de vaccinare și limitării efectelor pandemiei, începând de astăzi, 10 martie, se deschide Etapa a III-a pentru persoanele din localitățile/municipiile cu rată de incidență cumulată de peste 4,5 la 1.000 de locuitori.

Pe lângă cele 21 de fluxuri deja existente pentru administrarea vaccinului produs de compania AstraZeneca, se vor deschide alte 38 fluxuri noi de vaccinare pentru acest tip de vaccin, în următoarele municipii și localități:  municipiul Alba Iulia (2) – județul Alba, municipiul Brașov (6) și localitatea Sâmpetru (1) – județul Brașov, municipiul Cluj-Napoca (13) – județul Cluj, municipiul Petroșani (2) – județul Hunedoara, municipiul Zalău (2) – județul Sălaj și municipiul Timișoara (14) – județul Timiș. În municipiul Giurgiu – județul Giurgiu și municipiul Baia Mare – județul Maramureș vaccinarea persoanelor se va realiza prin intermediul fluxurilor deja existente, în limita locurilor disponibile”, a transmis CNCAV.

Potrivit sursei citate, începând de astăzi, 3.540 de persoane se pot programa în aceste cabinete, pentru o perioadă de 10 zile (intervalul 15 - 24 martie), iar vaccinarea propriu-zisă se va realiza începând cu data de 15 martie.

„Ulterior, programarea beneficiarilor se va efectua din listele de așteptare, cu respectarea criteriilor de prioritizare, conform prevederilor HG nr.12 din 20 ianuarie 2021 pentru modificarea și completarea HG 1.031/2020 privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România. Reamintim faptul că listele de așteptare vor deveni operaționale la data de 15 martie”, mai arată CNCAV.

Capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi.

Autoritățile amintesc faptul că modalitățile de programare la vaccinare sunt: individual, prin aparținători sau prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei informatice, a medicului de familie/ curant, cât și prin call center sau la numărul unic 021.414.44.25.

Editor : G.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri