A renunțat la Iphone-ul cumpărat din bani publici. Managerul spitalului Câmpina anulează licitația după scandalul iscat

Data actualizării: Data publicării:
Managerul Spitalului Municipal din Câmpina, Călin Tiu
Managerul Spitalului Municipal din Câmpina, Călin Tiu, și-a cumpărat prin sistemul public de achiziții un telefon mobil de ultimă generație, iar apoi a renunțat la el. FOTO: Captură Digi24

Managerul Spitalului Municipal din Câmpina, Călin Tiu, și-a cumpărat prin sistemul public de achiziții un telefon mobil de ultimă generație de 5.000 de lei, dar apoi a renunțat din cauza scandalului iscat și a valului de critici la adresa lui. Unitatea sanitară pe care o conduce cere bani pentru tratamentul pacienților și plata facturilor și a trecut pandemia cu ajutorul donațiilor și al sponsorizărilor. Achiziția e imorală și arată o lipsă totală de viziune managerială, a declarat la Digi24 reprezentantul asociației pacienților.

Managerul spitalului, Călin Tiu, spune că avea neapărată nevoie de el și că e "de la resigilate". El adăuga că telefonul pe care îl avea se stricase și nu mai putea fi folosit.

Călin Tiu: "Am cerut serviciului de achiziții un telefon care să funcționeze în regim trafic date cu volum mare, cu memorie bună, cu protecție antivirus și mi- au oferit configurația aceasta, care e undeva ca preț la mai puțin de un sfert decât plafonul legal de achiziție.

Este un bun obținut prin program de finanțare bugetară, deci e un instrument de lucru necesar pentru că pe el se proceseaza date importante pentru spital 24 de ore din 24."

Întrebat cât costă acest telefon, managerul a răspuns că "pe la 5000 de lei".

"E luat pe SEAP, e reambalat, mai avea un pic să fie second-hand ca să nu se supere nimeni", a mai declarat Călin Tiu.

Luni dimineață, managerul s-a răzgândit și a anulat achiziția.

El a declarat reporterului Digi24 Carla Tănasie că a decis să anuleze achiziția telefonului care costă peste 1.000 de euro.

Imaginile filmate la spitalul din Cîmpina arată situația dificilă în care se află unitatea. Acolo se fac lucrări de reabilitare, iar unitatea sanitară are de achitat facturi mari la energia electrică.

Pe site-ul spitalului sunt făcute publice conturi unde pot fi făcute donații, ele fiind postate din vremea pandemiei. Spitalul a plătit din donații inclusiv testele pentru angajații unității sanitare.

Viceprimarul din Câmpina a declarat că această achiziție nu era oportună.

Vasile Barbu, președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților, a declarat la Digi24 că achiziția e "imorală și arată lipsa de respect și de viziune managerială, dar și egoism" din partea managerului.

Potrivit lui Barbu, spitalul are foarte multe lipsuri, iar cu banii respectivi se puteau cumpăra 2 – 3 telefoane pentru medicii de gardă sau cei care comunică pentru telemedicină sau transferul pacienților.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri