A trecut înot Prutul pentru că își dorea să ajungă la muncă în Franța

Data publicării:
Prut_River1

Un bărbat de 37 de ani din Republica Moldova a fost prins de poliţiştii de frontieră din Botoşani, după ce a trecut ilegal râul Prut pentru a ajunge în România, scopul său fiind de a merge mai departe în Franța la muncă, informează Agerpres.

Cetăţeanul moldovean a atras atenţia poliţiştilor de frontieră prin faptul că avea hainele ude şi se îndrepta dinspre dinspre frontieră spre localitatea Ştefăneşti.

"Cel în cauză nu avea documente de identitate asupra sa, fapt pentru care a fost condus la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Româneşti în vederea stabilirii identităţii. În urma cercetărilor efectuate, lucrătorii noştri au stabilit că acesta este cetăţean moldovean, în vârstă de 37 de ani. Persoana în cauză a declarat că a încercat să intre ilegal în România, traversând înot râul Prut, cu intenţia de a ajunge în Franţa, pentru a-şi căuta un loc de muncă", a anunţat, vineri, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră, Minodora Răcnea.

Bărbatul este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. În baza acordului de readmisie încheiat între România şi Republica Moldova, bărbatul a fost predat autorităţilor de frontieră ale statului vecin pentru continuarea cercetărilor.

Editor web: Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri