A treia săptămână la rând de scădere a cazurilor de COVID la nivel global. OMS: Al doilea an al pandemiei va fi mai mortal decât primul

Data actualizării: Data publicării:
nepalei cu masti pe fata satu la o coada aglomerata pe strada
Nepal, alături de Sri Lanka, Vietnam și Egipt provoacă îngrijorarea OMS din cauza creșterii numărului de cazuri raportate. Foto: Profimedia / EPA / NARENDRA SHRESTHA

Numărul cazurilor noi de COVID la nivel global este în scădere pentru a treia săptămână consecutiv, deși cifrele rămân în continuare mari, arată raportările Organizației Mondiale a Sănătății, potrivit CNN. În ultima săptămână au fost înregistrate 4,8 milioane de cazuri de COVID și 86.000 de decese în toată lumea, conform datelor OMS, valabile până la 16 mai.

Scăderea numărului de cazuri noi la nivel global este de 12% față de săptămâna precedentă. Cel mai mare declin s-a înregistrat în Europa, unde numărul cazurilor este cu 26% mai mic decât în săptămâna precedentă.

"Toate regiunile au raportat scăderi în această săptămână, în afară de regiunea Pacificului de Vest, unde incidența cazurilor noi este egală cu cea din săptămâna precedentă", arată raportul OMS.

Acest trend de scădere din ultimele săptămâni vine după ce în luna aprilie a fost atins maximul de la începutul pandemiei. Noul coronavirus continuă să se răspândească rapid în multe țări.

Cele mai multe cazuri s-au înregistrat în India, 2,3 milioane în ultima săptămână, în scădere cu 13% față de săptămâna precedentă.

În Brazilia au fost 437.000 de cazuri noi, cu 3% mai multe decât în săptămâna precedentă.

Cu India aflată în criză sanitară, există creșteri îngrijorătoare ale spitalizărilor și în alte țări - Nepal, Sri Lanka, Vietnam, Egipt - a spus directorul general OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

"COVID-19 a luat deja mai mult de 3,3 milioane de vieți și ne aflăm în al doilea an al pandemiei, în care se anunță chiar mai multe victime decât în primul", a declarat șeful OMS.

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri