Accident grav în Delta Dunării. Un elicopter SMURD a intervenit pentru salvarea unui bărbat aflat în stare critică

Data actualizării: Data publicării:
Accident grav în Delta Dunării.
Accident grav în Delta Dunării. Foto: IGSU

ACTUALIZARE. Poliţiştii tulceni au întocmit, sâmbătă, un dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, după ce un bărbat s-a rănit în timp ce se deplasa cu un autovehicul pe plaja Perişor, zonă strict protejată din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării (RBDD), a anunţat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Tulcea.

Bărbatul, în vârstă de 38 de ani, din satul Jurilovca, se afla la volanul unui autovehicul atunci când s-a răsturnat pe câmpul din apropierea digului de protecţie.

"În urma incidentului, a rezultat vătămarea corporală a bărbatului, care a fost preluat de un elicopter SMURD, în vederea transportării acestuia la o unitate medicală. În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă", a anunţat IPJ Tulcea.

Bărbatul a fost transportat la spitalul din Constanţa pentru îngrijiri medicale, el suferind un politraumatism şi un pneumotorax, în urma producerii accidentului, potrivit Inspectoratului General de Aviaţie al MAI.

Perişor este una din plajele sălbatice din RBDD, accesul pe acestea fiind interzis de legislaţie. Cu toate acestea, zona este căutată de turişti pentru linişte şi peisaj.

Știrea inițială: 

Un bărbat a fost rănit grav în urma unui accident rutier, care a avut loc sâmbătă în Delta Dunării. Elicopterul SMURD de la Constanța a fost solicitat să intervină de urgență.

"În urmă cu puțin timp, elicopterul SMURD Constanța a intervenit în Delta Dunării, într-o zonă izolată din apropierea Plajei Perișor, pentru salvarea vieții unui bărbat aflat în stare gravă, care a suferit un politraumatism și un pneumotorax în urma producerii unui accident rutier", a transmis Inspectoratul General de Aviație al MAI. 

Accident grav în Delta Dunării. Foto: IGSU
Accident grav în Delta Dunării. Foto: IGSU

A fost vorba de o intervenție contra cronomentru în zonă. 

"Având în vedere necesitatea intervenției rapide cauzată de afecțiunile bărbatului și, întrucât accesul resurselor terestre de salvare în Plaja Perișor se poate face doar pe cale navigabilă, a fost direcționat echipajul elicopterului SMURD de la Constanța, care a intervenit prompt pentru salvarea vieții bărbatului, prin acordarea asistenței medicale de urgență și transportarea acestuia, în 30 de minute, către medicii de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța", a mai precizat sursa citată. 

Bărbatul a fost dus la Spitalul din Constanța, unde a fost supus unei operații. 

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri