Achiziția celor 20 de trenuri electrice, cu bani din PNRR, a fost suspendată

Data publicării:
tren electric
FOTO: Facebook Sorin Grindeanu

Licitaţia pentru achiziţia a 20 de trenuri de lung parcurs a fost anulată automat în sistemul de achiziţii publice, în condiţiile în care niciunul dintre cei cinci ofertanţi înscrişi nu au depus o ofertă, a anunţat marţi Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF).

„ARF anunţă că procedura de achiziţii publice privind 'Achiziţia de 20 rame electrice interregionale de lung parcurs RE-IR, destinate conectării centrelor urbane din România şi achiziţionarea serviciilor de mentenanţă şi reparaţii necesare funcţionării respectivelor trenuri' a fost anulată automat în sistemul de achiziţii publice, în condiţiile în care niciunul dintre cei 5 ofertanţi înscrişi nu au depus o ofertă”, se menţionează în comunicat.

Conform sursei citate, ARF va analiza „soluţiile în vederea reluării întru un termen cât mai scurt a procedurii de achiziţie în vederea încadrării în jaloanele PNRR”.

Guvernul a aprobat, în luna octombrie, nota de fundamentare privind achiziţia de către Ministerul Transporturilor a 20 de trenuri electrice pentru călători, suma necesară implementării proiectului fiind de 184.000.000 de euro cu TVA, bani asiguraţi prin PNRR şi bugetul de stat.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri