Actorii deplâng moartea lui Marin Moraru

Data actualizării: Data publicării:
marin moraru crop digi24

Cunoscutul actor Marin Moraru, a încetat din viață, duminică seara, la spitalul Elias din Capitală, unde era internat din data de 10 august. Colegi de breaslă ai actorului își exprimă regretul față de moartea unui „Om de geniu”, subliniind că „Dumnezeu ne lasă tot mai săraci”.

marin moraru crop digi24

 

Actriţa Oana Pellea a publicat pe pagina ei de Facebook, duminică seară, un mesaj prin care a deplâns decesul actorului Marin Moraru, pe care l-a considerat ”un actor şi un om de geniu”.

Nu exista cuvinte...A plecat un actor si un OM de GENIU!”, a scris renumita actriţă pe pagina ei de Facebook. ”Dumnezeu să îl odihnească. Marinuş...”, a adăugat Oana Pellea în acelaşi mesaj.

Cu această ocazie, actriţa şi-a actualizat şi fotografia de copertă a contului ei de Facebook. Actriţa a optat pentru un chenar negru, în semn de doliu pentru marele artist dispărut, potrivit News.ro.

Alexandru Arşinel regretă ”cumplit” decesul actorului şi prietenului său Marin Moraru, pe care l-a cunoscut în 1958, şi spune că teatrul românesc s-a aflat ”ca în faţa unui pluton de execuţie” în ultima perioadă.

Alexandru Arşinel l-a cunoscut pe Marin Moraru în 1958. ”Sunt atâţia ani de când îl ştiu. Am fost colegi, am făcut turnee împreună. A fost unul dintre cei mai mari actori ai noştri”, a spus Alexandru Arşinel pentru agenţia de presă News.ro.

Directorul Teatrului de Revistã ”Constantin Tănase” afirmă că, în ultima lună, de la trecerea în eternitate a lui Radu Beligan, teatrul românesc ”parcă se află în faţa unui pluton de execuţie”. ”În ultima lună i-am pierdut pe Radu Beligan, pe compozitorul Adrian Enescu, pe Mihai Gingulescu de la Târgu Mureş. Este cumplit”.

”Marinuş Moraru era un actor excepţional, de geniu, cu creaţii formidabile. Regret din tot sufletul...”, a încheiat Alexandru Arşinel.

Actrița Florina Cercel a declarat, pentru AGERPRES, că dincolo de scenă a fost foarte bună prietenă cu Marin Moraru în ultimii 20 de ani, iar acum, după aflarea veștii despre decesul acestuia, se află "sub imperiul unei profunde dureri".

"Sunt încă sub imperiul unei profunde dureri pentru că știam de tot, de boală, pentru că, dincolo de scenă, noi am fost foarte prieteni, mai ales în ultimii 20 de ani. Am jucat împreună, am făcut călătorii împreună, revelioane, ne-am distrat, am glumit. Vestea bolii lui a fost un trăsnet pentru mine", a spus Florina Cercel.

"Dumnezeu ne lasă tot mai săraci. A mai dispărut un mare artist, un mare actor, un prieten, un camarad, un om cu un suflet foarte larg. Dumnezeu să-l ierte!", a declarat Ion Besoiu pentru Agerpres.

"Să ne rugăm pentru sufletul lui, să treacă Dincolo cu bine. Ca actor este irepetabil. Îl bântuia foarte des geniul. A avut șansa să lucreze cu mari regizori și cu mari actori și cu siguranță lucrul acesta l-a format ca model pentru generațiile ce au urmat. Am avut șansa să îi dau și replica în două spectacole, în 'Egoistul', în regia maestrului Radu Beligan, și în 'Piscina de la miezul nopții', în regia lui Grigore Gonțea. Era exemplar, era cu precizia unui ceas elvețian. În scenă se mira și avea candoarea unui copil, iar ca profesor și ca actor era aproape necruțător. Nu făcea concesii în ceea ce privește profesia. L-am admirat și pentru discreția pe care o avea în culisele spectacolului și pentru căsnicia exemplară. Dumnezeul să-l ierte!", a spus actorul Silviu Biriș.

"O să mi-l amintesc ca pe un mare actor, cel mai mare actor pe care l-am avut în ultima perioadă. Era un actor uriaș și pot să mai spun că pleacă fără urmași, adică (...) este unic și irepetabil. Nu poate fi nimeni ca Marinuș. Am avut cinstea, onoarea, bucuria să joc cu el în câteva seriale de televiziune la postul Acasă (...) Era un om de o căldură și de o cumsecădenie rar întâlnite. Nici nu mai găsești așa ceva. Mi-aduc aminte că a fost foarte marcat când a murit Dinică și tăcând așa la un moment dat a zis 'Ce vrei, dragă? Viața merge înainte'. Așa zic și eu acum: 'Viața merge înainte'", a spus Florin Zamfirescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri