Actorul Will Ferrell a anunțat că părăseşte Facebook. „Nu mai pot să folosesc serviciul unei companii care permite răspândirea propagandei”

Data publicării:
2018 Australian Open - Day 3
@Guliver/GettyImages

Actorul Will Ferrell a anunţat că părăseşte Facebook din cauza scandalului Cambridge Analytica, urmând ca până vineri să îşi şteargă contul de pe platforma de socializare.

2018 Australian Open - Day 3
@Guliver/GettyImages

Will Ferrell are 10,1 milioane de fani pe Facebook, însă el critică acum că felul în care compania a gestionat datele utilizatorilor.

„Ştiu că nu sunt singur când spun că am fost foarte deranjat să aflu despre felul greşit în care Cambridge Analytica a folosit informaţii despre milioane de utilizatori Facebook pentru a submina democraţia noastră şi încălca intimitatea cetăţenilor”, a scris el. „Nu mai pot să folosesc serviciul unei companii care permite răspândirea propagandei şi care o foloseşte faţă de cei mai vulnerabili”.

În mesajul său, actorul în vârstă de 50 de ani recunoaşte şi că a avut „mereu o aversiune faţă de social media” şi că a început să folosească platforma ca suport pentru promovarea proiectului său „Funny or Die”. Ferrell nu are conturi pe Instagram şi nici pe Twitter.

Între cei care şi-au anunţat retragerea de pe Facebook în urma scandalului se numără trupa Massive Attack, revista Playboy, Tesla Motors şi SpaceX.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri