Acuzații grave la adresa unui medic de la Floreasca. Ar fi bruscat un pacient: La mine în spital eu fac legea. Te consult când am chef

Data publicării:
ambulante la spitalul floreasca
Foto: Inquam Photos / Mircea Manole

Un pacient a semnalat, pe pagina personală de Facebook, că a fost bruscat de către un medic la Spitalul Floreasca, care i-ar fi spus că el face legea în instituție. Comisia de Disciplină de la Floreasca s-a întrunit de urgență pentru a discuta situația, iar medicul a cerut să fie asistat de avocat, scrie MEDIAFAX.

„Pentru că l-am rugat frumos să mă respecte atunci când mi-a venit rândul, iar el dorea să consulte un alt pacient care venise ca și mine cu o problema la picior, dar care era “pilă” asistentei lui, doamna lăudându-se în gură mare cu acest lucru, cei doi m-au dat afară, vorbindu-mi foarte urat, chiar domnul doctor având un comportament ca cel din imaginile de mai jos. Da, mi-a aruncat telefonul la coșul de gunoi, mi-a SUCIT mâna, și mi-a vorbit extrem de agresiv, spunându-mi că la el în spital el face legea, iar pe mine mă va consulta când va avea chef și dacă va avea chef!”, a scris pacientul Costin Teodoroescu pe Facebook.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență Floreasca, dr. Bogdan Oprița a declarat, pentru MEDIAFAX, că membrii Comisiei de Disciplină a instituției s-au întrunit de urgență pentru a discuta cazul.

„Spitalul de Urgență Floreasca s-a autosesizat, a fost făcută o cercetare administrativă, Comisia de Disciplină a spitalului s-a întâlnit în urgență, a analizat imaginile postate, a luat o declarație medicului, urmează să mai ia declarații și altor persoane din personalul medico-sanitar care a fost în Camera de Gardă”, a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca.

Conform aceleiași surse, concluziile anchetei realizată de Comisia de Disciplină a spitalului nu au fost încă definite, însă cel vinovat va suporta prevederile legale în astfel de privință.

„Medicul în cauză a cerut să fie mai departe asistat de un avocat, este dreptul lui legal. Mai departe, spitalul nostru, în funcție de toate aceste elemente - Comisia de Disciplină va stabili concluziile, iar dacă aceste concluzii vor însemna că este cineva din personalul spitalului vinovat, că s-au încălcat reglementări, ordine, din punct de vedere legal va suporta toate consecințele”, a precizat Oprița.

Dr. Bogdan Oprița a menționat că în vederea trasării unor concluzii, Comisia de Disciplină a spitalului se va reuni după data de 2 iulie.

„Dacă vor fi descoperite alte aspecte care necesită sesizarea altor organe abilitate ale statului, după finalizarea acestei cercetări se va face și acest lucru”, a concluzionat purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a precizat situația este în responsabilitatea managerială a spitalului în cauză.

„Am văzut și eu filmulețul respectiv, dar eu nu cred că ministrul Sănătății trebuie să intervină. Este datoria managerului să facă o anchetă internă și să vadă exact cum s-au întâmplat lucrurile. De aceea nu aș vrea să comentez acest aspect, aștept ca managementul să-și facă datoria”, a declarat ministrul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri