Administrația Penitenciarelor dă asigurări că protestul nu afectează siguranța închisorilor

Data actualizării: Data publicării:
politisti din peinitenciare care protesteaza
Proteste în toate penitenciarele din țară. Foto: Inquam PHOTOS - Octav Ganea

Administraţia Naţională a Penitenciarelor anunţă că, în contextul protestelor sindicatelor din penitenciare, au fost luate măsuri care să asigure siguranţa locurilor de deţinere. "Cu toate că acţiunile de protest vor îngreuna considerabil activităţile curente, deficitul de personal fiind semnificativ în toate unităţile, asigurăm opinia publică de faptul că siguranţa locurilor de deţinere nu este şi nu va fi periclitată în niciun mod, principiu la care aderă atât echipele manageriale, cât şi reprezentanţii organizaţiilor sindicale", arată ANP.

"Conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a luat act de acţiunile de protest ale organizaţiilor sindicale din sistemul penitenciar, cu care, de altfel, se află într-un dialog permanent. În consecinţă, mesajul transmis echipelor de management ale unităţilor penitenciare este unul ce priveşte deschiderea către dialog şi comunicare în raport cu acei colegi care protestează si adoptarea unor măsuri menite să asigure continuitatea activităţilor pe linia siguranţei locului de deţinere, acordarea drepturilor persoanelor private de libertate şi preîntâmpinarea unor evenimente negative", se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de ANP.

Măsurile se referă la planificarea judicioasă şi eficientă a personalului avut la dispoziţie, astfel încât să nu fie afectat gradul de siguranţă a misiunilor de pază, escortare şi supraveghere, şi nici acordarea drepturilor persoanelor private de libertate, asigurarea unor canale eficiente de comunicare cu organele judiciare deservite şi informarea acestora cu privire la imposibilitatea prezentării sau prezentarea cu întârziere a persoanelor private de libertate, dacă acest lucru se impune, programarea membrilor de familie sau aparţinătorilor persoanelor private de libertate în vederea acordării vizitelor se va realiza începând cu ora 10.00, asigurarea unei rezerve de personal pentru a putea acţiona în situaţii deosebite.

"Cu toate că acţiunile de protest vor îngreuna considerabil activităţile curente, deficitul de personal fiind semnificativ în toate unităţile, asigurăm opinia publică de faptul că siguranţa locurilor de deţinere nu este şi nu va fi periclitată în niciun mod, principiu la care aderă atât echipele manageriale, cât şi reprezentanţii organizaţiilor sindicale", subliniază ANP.

Sindicaliştii din penitenciare au anunţat că miercuri, timp de cel puţin patru ore, vor refuza munca suplimentară, iar astfel se va ajunge la blocarea mai multor sectoare ale activităţii. Dacă revendicările nu vor fi soluţionate, durata protestului va fi majorată, în iunie.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri