Adolescentă de 16 ani, acuzată că și-a ucis bebelușul

Data actualizării: Data publicării:
maternitate bebelus spital_shutterstock_360511145
Foto: Shutterstock

O adolescent ă de 16 ani, din judeţul Olt, este cercetată penal pentru că şi-ar fi ucis copilul nou-născut. Cadavrul bebeluşului a fost găsit ascuns după un dulap, în camera în care fata a născut singură. Aceasta nu a spus nimănui că este însărcinată. Nici familia şi nici profesorii nu au fost suficient de atenţi ca să vadă în ce stare este.

O fată de 16 ani a născut singură, acasă. Nimeni nu pare să fi ştiut că adolescenta era însărcinată: nici rudele, nici profesorii de la Liceul din Balş, unde învaţă. Fata locuieşte doar cu tatăl său, după ce mama a plecat la muncă, în Anglia, în urmă cu câţiva ani.

Nicoliţa Ciucă, mătuşa mamei minore: Nici nu ne gândeam la aşa ceva, n-a ştiut nimeni, uite, nici părinţii, nici mamaie-sa.

- La şcoală mergea?

- Da

- Şi nici la şcoală nu şi-a dat nimeni seama?

- Nimeni nu şi-a dat seama. Nu ştiu, minte de copil, a ascuns tot.

După ce a născut, adolescentei i s-a făcut rău şi a fost dusă de tatăl său la spital.

Alexandra Dicu, purtător de cuvânt IPJ Olt: Personalul medical din cadrul unei unități spitalicesti ne-a sesizat despre faptul că o tânără de 16 ani, din comuna Călui, a născut la domiciliu, fără să fi fost asistată medical. În urma verificărilor efectuate la locuinţa acesteia, a fost găsit cadavrul unui nou-născut.

Bebeluşul era ascuns în spatele unui dulap. Medicii legişti spun că s-a născut viu.

-A avut putere să facă aşa ceva. Cum a putut să facă aşa ceva? (...) A fost o fată foarte bună, nu trecea să nu dea sărut mâna.

-Trebuia să-l nască, să-l dea la stat, dacă nu era în stare de el.

- Cine ar trebui să îi înveţe pe copii?

- Păi învăţătorii, da, nu-i aşa?

Inspectoratul şcolar judeţean Olt a refuzat să comenteze acest caz şi nici nu a oferit un punct de vedere cu privire la nevoia abordării tematicii educaţiei sexuale în şcoli.

Educaţia sexuală este un subiect pe care românii încă se feresc să-l discute.

Irina Gruia, psiholog: Părinţii lasă această educaţie către şcoală, şcoala o lasă către nivelul următor din şcoală. Părinţii nu vorbesc cu copiii lor, pentru că nu ştiu cum să facă lucrurl acesta. Pentru că, la rândul lor, nici părinţii şi nici bunicii lor nu au vorbit cu ei. Sau dacă au transmis informaţii, au transmis conţinuturi care spun "sexul este ceva nepotrivit, necorespunzător, rău, murdar, păcătos"

Aproape 19.000 de tinere cu vârste sub 18 ani au născut în 2017, arată datele Institutului Naţional de Statistică. România înregistrează cel mai mare număr de mame minore dintre ţările Uniunii Europene.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri