AFP: Jumătate din populația UE este imunizată împotriva Covid-19. România, penultimul loc în topul țărilor vaccinate

Data actualizării: Data publicării:
vaccin-rusia-europa-1536x1024
Jumătate din populația UE este vaccinată cu schema completă anti-Covid-19 iar un procent de 60% a primit o doză. Foto: Getty Images

Jumătate din populaţia Uniunii Europene este de acum vaccinată cu schemă completă împotriva COVID-19, potrivit unei numărători realizate de jurnaliştii de la AFP, în baza informaţiilor obţinute din surse oficiale, marţi, la ora 11:00 GMT.

În total, 223,8 milioane de persoane din UE au primit ambele doze ale unor vaccinuri anti-COVID-19, o singură doză de vaccin după ce s-au vindecat de această boală sau un vaccin administrat într-o singură doză.

Dintre cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, 13 au depăşit deja pragul de 50% de persoane vaccinate cu schemă completă, după modelul celor mai populate patru state din blocul european: Spania (58%), Italia (54%), Franţa (53%) şi Germania (52%).

Ţările din UE cu cele mai mari procente de populaţie complet vaccinată sunt Malta (74%), Belgia (59%) şi Spania (58%). La polul opus se situează, la mare distanţă, Bulgaria (14%) şi România (25%).

Aproape 60% din populaţia din UE (59,5%) a primit cel puţin o doză de vaccin anti-COVID-19, acest procent reprezentând 265,9 milioane de persoane, conform Agerpres.

Citește și: Germanii se vor putea vaccina cu o doză suplimentară de ser ARN mesager din septembrie. Cine este vizat de decizia guvernului

Ritmul vaccinării anti-Covid-19 în UE este mai mare decât cel din SUA

Uniunea Europeană, care continuă să îşi vaccineze populaţia într-un ritm susţinut, a depăşit de acum Statele Unite: la 1 august, americanii vaccinaseră cu schemă completă 49,7% din populaţia lor (comparativ cu 49,8% pentru UE) şi aveau 57,8% de persoane vaccinate cu cel puţin o doză (comparativ cu 59,3% pentru UE).

În fiecare zi din săptămâna trecută, UE a administrat doze de vaccinuri anti-COVID-19 pentru 0,6% din populaţia sa, un ritm de vaccinare care a început să scadă, dar care rămâne totuşi de trei ori mai mare decât cel din Statele Unite (0,2%).

Citește și: SUA a atins pragul de 70% dintre adulți vaccinați cu cel puțin o doză, cu o lună întârziere față de termenul stabilit de Joe Biden

Până în prezent, patru vaccinuri anti-COVID-19 sunt aprobate în Uniunea Europeană: cele dezvoltate de Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca-Oxford şi Johnson&Johnson. În plus faţă de aceste vaccinuri, Ungaria şi Slovacia utilizează şi vaccinuri neaprobate deocamdată de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA), dezvoltate în Rusia şi în China.

România a ajuns la 5 milioane de persoane vaccinate, cu două luni întârziere față de termenul stabilit de Guvern

România a depășit sâmbătă pragul de 5.000.000 de persoane vaccinate cu cel puțin o doză. „Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19”, transmit autoritățile.

În România se folosesc vaccinurile Pfizer BioNTech, Moderna, AstraZeneca și Johnson&Johnson.

Guvernul stabilise ca țintă imunizarea, prin vaccin anti-Covid-19, a cinci milioane de persoane până la 1 iunie.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri