Agenţia Europeană a Medicamentului. Noi am dorit să o găzduim, însă Guvernul României a venit cu o candidatură care nu a avut nicio șansă

Data actualizării: Data publicării:
parlamentul european (steagul romaniei) - © European Union 2014 - European Parliament

Legislativul comunitar a aprobat mutarea Agenției Europene a Medicamentului de la Londra la Amsterdam ca urmare a Brexit-ului, arată europarlamentarul Siegfried Murşean, care acuză faptul că "Guvernul României a venit cu o candidatură care nu a avut nicio șansă".

Postarea eurodeputatului Siegfried Mureşan:

"Parlamentul European a confirmat astăzi prin vot mutarea Agenției Europene a Medicamentului de la Londra la Amsterdam ca urmare a Brexit-ului. Pierderea de către București a acestei agenții este unul dintre cele mai mari eșecuri ale Guvernului României în Europa. Noi am dorit să găzduim această agenție, însă Guvernul României a venit cu o candidatură care nu a avut nicio șansă. Locul propus pentru găzduirea agenției, lângă stația de metrou Pipera, este una dintre cele mai aglomerate zone din București. La orele de vârf, se stă la coadă și câte 10 - 15 minute numai pentru a ajunge pe peron. În plus, nicio linie de transport nu leagă zona de Aeroportul din Otopeni, în condițiile în care buna conectare la aeroport era unul dintre principalele criterii de evaluare a candidaturilor. Acestea sunt doar câteva dintre multele puncte slabe ale dosarului de candidatură. 
Eșecul arată 2 lucruri: 1. calitatea serviciilor publice în București este departe de standardele europene. Vinovații sunt primarii Oprescu și Firea care au condus Capitala în ultimii 10 ani. 2. Incapacitatea guvernelor PSD - ALDE de a se impune în Europa."

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri