Aglomerație de noapte în Herăstrău. Reacție dură a viceprimarului Bădulescu la adresa deținătorilor de terase: Șpăgari!

Data publicării:
Aurelian Bădulescu
Aurelian Bădulescu Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Viceprimarul Aurelian Bădulescu a comentat în cuvinte extrem de aspre imaginile surprinse sâmbătă seara în parcul Herăstrău din Capitală, în care nu numai că oamenii nu au respectat regulile de distanțare fizică, dar unii par să fi stat în grupuri mari la masă, la terase, deși acestea nu au deocamdată dreptul să funcționeze ca atare. 

Viceprimarul consideră că vina aparține exclusiv proprietarilor de terase din zonă, pe care i-a numit „șpăgari” și „jupâni”, care au influență asupra autorităților pentru că de-a lungul anilor „au dat să mănânce o masă unor procurori sau polițiști”. Aurelian Bădulescu a promis că de duminică dimineață o să instituie controale și o să retragă toate autorizațiile.

„Ce putem noi la momentul acesta să criticăm și probabil că mâine (duminică - n.r.) vom lua toată măsurile este atitudinea acestor fericiți ai sorții, care de-a lungul timpului, după anul 1990, s-au comportat cum au vrut ei doar pentru că au dat să mănânce o masă unor procurori sau a tot felul de polițiști care le-au permis să aibă acele terase pe salba de lacuri a Herăstrăului, dar vă garantez eu că de mâine, acești șpăgari care ne-au disperat cu aceste terase o să aibă un alt regim și alt tratament!”, a declarat viceprimarul Aurelian Bădulescu, sâmbătă seara, la Digi24.

„Trebuiau să aibă bunul simț să-și țină vesela și mesele puse deoparte. (...) Se consideră niște oameni care au influență asupra autorităților, dar vă garantez eu că n-o să mai aibă de mâine, că le retrag toate autorizațiile. Dacă n-ai autorizație de 30 de ani și ai terasa acolo, ce ești? Ești gâdea, ești jupân!”, a acuzat Aurelian Bădulescu.

„Mâine dimineață, până se vor trezi și guvernanții noștri și ce mai au de aprobat prin Parlament până o să scoată acea hotărâre în care am înțeles că a rămas ca terasele să fie deschise, o să luăm măsurile care se impun”, a promis viceprimarul. „Noi putem face un anumit tip de controale, nu sunt genul de om care o să spun că odată cu declanșarea stării de urgență, dar și a celei de alertă, poliția locală, care are această atribuție, se substituie operativ Direcției General de Poliție a Municipiului București, pentru că toți suntem autoritate publică până la urmă”, a adăugat Bădulescu.

„Ideea e că ține de bunul simț al proprietarului de terasă, pentru că omul de rând n-a venit să tragă de scaun ca să stea acolo. Trebuiau să și le țină înăuntru. O să le vină și rândul dumnealor să le deschidă, dar nu așa”, a mai spus viceprimarul.

El a precizat - și a spus că va pune la dispoziția presei fotografii - că toată ziua autoritățile locale au supravegheat zona și lucrurile au decurs bine. „Când a venit seara, și-au adus aminte de alte apucături pe care le au prin zonele alea. Lumea are dreptate, până la urmă, dumnealor au greșit. Ce e regretabil e că tot Bucureștiul a făcut atâtea eforturi și cetățenii municipiului București au înțeles să răspundă pozitiv și uitați-vă, dăm acum aceste exemple... Poliția spune, la rândul ei, să nu creăm o stare de tensiune, toată lumea încearcă să creeze un echilibru. Greșeala este a proprietarilor de terase. Trebuia să-i roage pe cetățeni: domnule, până apare legea, haideți să păstrăm aceste reguli și obligații, nu să se uite alții după gard și să spună: Noi suntem proști și ăia sunt deștepți! Ce-au făcut?” - și-a încheiat viceprimarul Aurelian Bădulescu șarja critică la adresa proprietarilor de terase.

Editor: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri