Aglomerație pe DN 1. Rutele ocolitoare pentru șoferii care se întorc de la munte

Data actualizării: Data publicării:
dn1-coloana-masini-2

Astăzi este a patra și ultima zi de vacanță de Paște și, inevitabil, se va circula bară la bară pe Drumul Național 1. Din acest motiv, Poliția Română a oferit trei rute ocolitoare.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza numărului mare de autovehicule care se deplasează dinspre munte către capitală, se circulă îngreunat pe DN 1 Valea Prahovei, între staţiunile montane Predeal şi Buşteni, formându-se o coloană în mişcare, care se deplasează cu o viteză de aproximativ 20 km/h. De asemenea, se circulă în condiţii de aglomeraţie şi pe sensul de urcare, între Nistoreşti şi Comarnic, pe o distanţă de aproximativ 4 km.

Pentru evitarea aglomeraţiei, şoferii care se întorc de la munte pot folosi următoarele rute ocolitoare:

- dinspre Braşov: DN1A Săcele - Cheia - Ploieşti, A3 Ploieşti - Bucureşti;

- din zona Bran - Moieciu: DN73 - DN72A - DN 71 - DN7, respectiv traseul Braşov - Valea Mare-Pravăţ - Stoenesti - Targovişte - Bâldana - Bucureşti;

- DN73 - A1, respectiv Braşov - Piteşti - Bucureşti.

Potrivit sursei citate, valorile de trafic au început să crească şi pe Autostrada A1 Bucureşti - Piteşti, pe sensul de mers către capitală, dar momentan se circulă fluent, fără staţionări, iar pe A2 Bucureşti - Constanţa nu sunt probleme, valorile de trafic fiind scăzute la această oră.

Polițiștii le recomandă șoferilor circule cu atenţie, să păstreze distanţa de siguranţă între mașini, să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri prezenţi la faţa locului pentru fluidizarea circulaţiei şi să-şi păstreze calmul la volan, manifestând respect faţă de ceilalţi participanţi la trafic.

Peste 1.400 de poliţişti rutieri sunt în teren şi sunt în funcţiune aproximativ 300 de aparate radar, a declarat chestorul de poliţie Florentin Brăcea, directorul Direcţiei Rutiere din cadrul Poliţiei Române.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri