Al cincilea deces din cauza coronavirusului în România

Data actualizării: Data publicării:
coronavirus bilant
FOTO: Getty Images

A fost înregistrat al cincilea caz de deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). Este vorba de un bărbat, de 71 ani, din Suceava, confirmat pozitiv pe data de 23.03.2020, internat la Spitalul Județean Suceava din 21.03.2020.

Persoana a fost internată anterior în secția de cardiologie unde este posibil contact cu pacienta transferată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Un număr de 18 medici de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava (6%) şi nouă asistenţi medicali (2%) au fost confirmaţi pozitiv la testul pentru noul coronavirus, toţi fiind internaţi la izolare în secţia extinsă de Boli Infecţioase.

Până luni, 23 martie, la ora 13:00, pe teritoriul României, au fost confirmate 576 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 576 de persoane confirmate pozitiv, 73 au fost declarate vindecate și externate (51 la Timișoara, 17 la București, 3 la Craiova, unul la Constanța și unul la Iași).

Astfel, România este de luni "zonă galbenă" COVID-19, cu peste 500 de persoane raportate ca fiind infectate cu noul coronavirus pe teritoriul ţării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri