Al patrulea deces înregistrat în această iarnă din cauza gripei

Data publicării:
ambulanta bun

Un bărbat în vârstă de 40 de ani din judeţul Iaşi a murit din cauza gripei, fiind al patrulea deces înregistrat din cauza virusului gripal în această iarnă, scrie News.ro.

Conform Centrului Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, un bărbat în vârstă de 40 de ani, care avea şi alte afecţiuni, a murit din cauza gripei. El nu era vaccinat antigripal.

Este al patrulea deces provocat de gripă şi înregistrat în acest sezon, primele trei victime fiind o femeie de 69 de ani din Bucureşti, un adolescent de 15 ani din judeţul Sălaj şi o femeie de 40 de ani din judeţul Botoşani. 

În săptămâna 15 - 21 ianuarie, la nivel naţional s-au înregistrat 128 de cazuri de gripă, potivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile. 

Cele mai multe cazuri de gripă - 37 - s-au înregistrat în Bucureşti, urmat de Constanţa, cu 26 de cazuri de gripă confirmate în această iarnă. În Bihor au fost patru cazuri de gripă, câte două cazuri s-au înregistrat în Dâmboviţa şi în Botoşani, iar câte un caz de gripă s-a înregistrat în judeţele Dolj, Mureş, Timiş, Sălaj, Sibiu şi Ilfov. 

Până în 21 ianuarie, fuseseră vaccinaţi antigripal 771.573 de oameni.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri