Alertă cu bombă într-un avion WizzAir. Ce trebuie să facă pasagerii într-o astfel de situație

Data publicării:
wizz aeronave la sol
Wizz Air a solicitat despăgubiri de la producător pentru a reduce impactul financiar al situației. Foto: Profimedia Images

Un avion WizzAir a aterizat de urgență pe aeroportul din Otopeni în urma unei alerte de bombă. Despre cum se acționează într-o astfel de stuație și ce trebuie să facă pasagerii, a vorbit pentru Digi24  Sorin Stoicescu, expert în aviație. 

Sorin Stoicescu, expert în aviație: Ca pasager trebuie să faci ceea ce spune șefa de cabină sau însoțitorul care comunică aceste mesaje. Autoritățile aeroportuare își iau toate măsurile care se impun conform planului de  intervenție în situații de urgență. Asigură mașini de pompieri, ambulanțe și brigada antiterortistă e la fața locului. Se poate pune problema ca totuși să existe o bombă și să explodeze la aterizare. Trebuie gândit preventiv. Se duce aernova într-o zonă izolată. Se debarcă pasagerii, bagajele, mărfurile. Pasagerii sunt controlați, bagajele de mână și de cală. O echipă pirotehnică însoțită de comandatul aernovaei fac controlul aeronavei.  Dacă se observă că nu sunt probleme, se solicită aprobările de survol și aterizare în regim de urgență și se îmbarcă pasagerii. Înaine de asta, se mai face o reconciliere. Bagajele sunt puse în fața aeronavei, iar pasagerii se duc fiecare și își iau bagajele lor. Dacă rămâne vreunul, e suspect. Se ia cu pirotehnist și îl explodează.

Un avion al companiei WizzAir care venea de la Kutaisi, Georgia, și se îndrepta spre Varșovia a efectuat o aterizare de urgență pe Aeroportul Otopeni din București, după o alertă cu bombă la bord.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri