Alertă maximă în Băile Tuşnad. Un urs a intrat într-un centru de plasament

Data publicării:
urs

Alertă maximă în staţiunea Băile Tuşnad. Un urs a intrat într-un centru de plasament unde erau aproape 50 de copii. Chiar dacă nimeni nu a fost rănit, localnicii cer măsuri imediate. Au vrut să discute faţă în faţă cu autorităţile rezolvarea acestei situaţii. Aproape în fiecare zi, urșii intră in curțile oamenilor, în căutare de hrană.

După ce a reușit să pătrundă în interiorul Centrului de Plasament, ursul a rupt ușa, a luat mâncarea din congelator, după care a revenit în mijlocul curții. Aici a petrecut mai bine de 20 de minute până să fie alungat de jandarmi.

Koloszvari Tibor, consilier Județean: Eram înăuntru cu familia mea, căci aici am domiciliul, ce era să fac? Am auzit ursul în fața ușii, unei uși interioare și eu stăteam înăuntru cu un ziar îndoit, cu bricheta să îmi apăr familia.

În cele din urmă, oamenii au reușit să pună pe fugă animalul sălbatic. Se plâng însă că astfel de întâmplări au loc tot mai des.

Koloszvari Tibor, consilier Județean: Deci în fiecare seară aici vine, acolo avem grădinița, în curtea grădiniței, întâlnim foarte des ursul.

-M-am apucat acum să construiesc un gard de sârmă ghimpată, ca în lagăr, nu se mai poate.

Dan Iamandi, IJJ Harghita: Deocamdată jandarmeria nu dispune de acest armament. Și doar în două spețe, în două condiții pentru îndepărtarea animalelor care atacă oamenii sau le pun în pericol bunurile și, dacă animalele sunt prinse de exemplu în capcane, în lațuri și așa mai departe, pentru salvarea acestora.

Autorităţile promit soluţii rapide.

Borbely Csaba, preşedinte CJ Haghita: Se va întocmi dosar de extragere sau de relocare și luni se va depune la minister ca să se ia o decizie, dar decizia trebuie să fie promptă și grabnică.

În ultima lună, doi bărbaţi din Băile Tuşnad au fost atacaţi de urşi şi au ajuns la spital.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri