Alertă meteo de vreme rea

Data publicării:
vreme rea viscol getty
Foto: Gulliver/GettyImages

Vremea rea cuprinde toată ţara. A fost emisă o nouă alertă de ploi, lapoviţă şi ninsori valabilă pentru acest weekend. În București se vor înregistra în cursul nopții primele temperaturi de îngheț din această toamnă.

Meteorologii informează că începând de sâmbătă, de la ora 16:00 și până duminică, ora 22:00, se vor înregistra ploi moderate cantitativ, intensificări ale vântului, ninsori viscolite în zona de munte.

În intervalul menţionat aria precipitaţiilor va cuprinde treptat toată ţara, începând cu regiunile vestice şi sud-vestice. Cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi pe arii restrânse 40-50 l/mp, în special în zona montană, Transilvania şi Moldova.

Vor fi ploi pe arii extinse, iar începând din a doua parte a nopţii de sâmbătă spre duminică (12/13 noiembrie) şi pe parcursul zilei de duminică, 13 noiembrie, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare în nord, nord-est, centru şi trecător în vest.

Vântul va avea intensificări temporare în toate regiunile, cu viteze ce vor depăşi la rafală 50-60 km/h.

În toate zonele de munte, începând din după-amiaza zilei de sâmbătă, 12 noiembrie, vor predomina ninsorile, se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va avea intensificări susţinute, viscolind ninsoarea.

În funcţie de situaţia meteorologică, în următoarele zile Administraţia Naţională de Meteorologie va emite noi mesaje privind evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri