Alexandru Rafila: Presiunea pe spitale nu mai e la fel de mare ca în valul 4

Data actualizării: Data publicării:
spital covid
Spital în care sunt tratați pacienți COVID. Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Presiunea pe spitale nu mai e la fel de mare ca în valul 4, spune ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila. El a anunţat că până acum 3.000 de medici de familie s-au înscris pentru testare Covid la cabinet şi și-a exprimat speranța ca numărul zilnic de teste să se dubleze.

În cazul copiilor, dar şi al adulţilor, ministrul Sănătăţii mai spune că 60% din cazuri sunt confirmate la persoane nevaccinate.

"Nu ne confruntăm cu o explozie a cazurilor care blochează spitalele și ATI în cazul copiilor. Nu menținem școlile deschise cu orice preț.

Avem 337 de copii internați, ieri au fost 338. Deci cu unul mai puțin ca ieri în ciuda numărului mare de cazuri de azi.

Presiunea pe spitale nu mai e similară cu ce s-a întâmplat în valul 4, e mai mică, iar operaționalizarea în această săptămână a celor 230 de centre de evaluare și extinderea testării, sperăm la dublarea numărului de teste la medicii de familie - ieri 3.000 de medici de familie încheiaseră contracte pentru testare - sperăm să nu mai ducă la supraaglomerarea spitalelor.

În general, 60% din cazurile noi sunt la persoane nevaccinate, 40% la persoane vaccinate", a declarat Alexandru Rafila.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 16.760 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 8.642 mai mult decât în ziua anterioară. 1.697 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri