Aliații NATO vor crește sprijinul pentru Bosnia-Herţegovina, Georgia şi Republica Moldova, spune șeful NATO

Data actualizării: Data publicării:
jens stoltenberg la bucuresti
Jens Stoltenberg, secretarul general NATO. FOTO: Profimedia Images

Aliaţii NATO sunt "angajaţi să crească sprijinul pentru Bosnia-Herţegovina, Georgia şi Republica Moldova", parteneri "afectaţi de presiunea rusă", a declarat miercuri, la Bucureşti, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

"NATO şi aliaţii NATO oferă de mulţi ani sprijin pentru cei trei parteneri, inclusiv prin dezvoltarea de capacităţi, reforme şi instruire pentru întărirea instituţiilor lor de apărare şi de securitate", a spus Stoltenberg în deschiderea ultimei sesiuni de discuţii din cadrul celei de-a doua zi a reuniunii miniştrilor de externe din Alianţă, la care au fost invitate să participe şi Bosnia-Herţegovina, Georgia şi Republica Moldova

"Astăzi, aceşti parteneri sunt afectaţi de presiunea rusă. Aliaţii NATO angajaţi să crească sprijinul pentru ei. Această întâlnire este o oportunitate de a discuta unele dintre îngrijorările noastre comune de securitate, în special în regiunea de importanţă strategică a Mării Negre şi a Balcanilor de Vest", a spus şeful NATO.

Potrivit acestuia, întâlnirea de la Bucureşti arată "cooperarea puternică şi tot mai mare dintre NATO şi cele trei ţări în aceste vremuri provocatoare".

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri