Alina Bica a făcut plângere contra Codruţei Kovesi, pentru represiune nedreaptă şi cere despăgubiri uriaşe

Data actualizării: Data publicării:
alina bica agerpres_1.9.2015
FOTO: Agerpres

Fosta şefă a DIICOT Alina Bica spune că a depus o plângere penală împotriva fostei şefe a DNA Laura Codruţa Kovesi şi împotriva unui alt procuror, pentru represiune nedreaptă şi cercetare abuzivă. Ea a susţinut că a fost arestată nelegal 80 de zile într-un dosar în care ulterior a fost achitată. Bica cere despăgubiri de două milioane de euro şi instituirea de măsuri asiguratorii pe bunurile mobile, imobile şi financiare ale celor doi.

alina bica agerpres_1.9.2015
FOTO: Agerpres

"Această plângere penală nu are legătură cu procesul de selecţie în care doamna Kovesi se află în raport cu Parlamentul European. Prima dată această pângere a fost formulată în luna iunie 2018. Prin urmare, la vremea respectivă doamna Kovesi nu anuntase niciun fel de intenţie cu privire la o eventuală candidatură, nu se purtau discuţii legate de calităţi pe care domnia sa le-ar fi avut în anumite dosare", a declarat, miercuri seară, Alina Bica, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Ea a spus că a formulat plângerea la vremea respectivă pentru că a fost arestată nelegal.

Fosta şefă a DIICOT a precizat că va cere 2 milioane de euro despăgubiri.

"Eu am formulat o completare la plângerea penală pe care am depus-o în iunie 2018. Mă constitui parte civilă împotriva dumneaei şi împotriva domnului procuror Popovici. Vreau să subliniez că acest procuror Popovici a fost cel care m-a investigat şi care m-a trimis în judecată în toate cele trei dosare. Este cel care a făcut presiuni împotriva martorilor din dosare şi care a servit-o pe doamna Kovesi aşa cum a dorit domnia sa. Am cerut despăgubiri în valoare de 2 milioane de euro şi am cerut instituirea de măsuri asiguratorii pe bunurile mobile, imobile şi financiare ale celor doi", a subliniat Bica.

Ea a declarat că nu se va mai întoarce niciodată în România.

Sursa: news.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri