Alte 2 spitale din județul Suceava se închid, după ce zeci de cadre medicale au fost infectate cu COVID-19

Data actualizării: Data publicării:
Spitalul Campulung Moldovenesc
Foto: Spitalul Câmpulung Moldovenesc

Încă două spitale din județul Suceava se vor închide după ce zeci de cadre medicale au fost infectate cu noul coronavirus. Spital din Câmpulung Moldovenesc se va închide pentru următoarele două săptămâni, după ce 67 de cadre medicale și 7 pacienți au contractat noul virus. Spitalul din Fălticeni va fi închis parțial, după ce 44 de cadre medicale au fost testate pozitiv pentru COVID-19.

Manuela Trifan, șef DSP Suceava: "S-a luat decizia închiderii acestei unități, având în vedere numărul mare de rezultate pozitive la testarea personalului. După două săptămâni, unitatea va putea reîncepe activitatea cu un personal sănătos, fără riscul de a se transmite boala și la pacienți. Am aflat de această situație din ziua în care am preluat conducerea DSP Suceava. În aceeași zi m-am deplasat la Spitalul din Câmpulung. (...) Și cadrele medicale care sunt negative, fiind contacți cu cei pozitivi, intră în izolare. Spitalul nu primește pacienți, personalul nu vine la serviciu.

La Fălticeni au fost depistate 44 de cadre medicale infectate cu coronavirus. Persoanele depistate lucrează în pavilionul central. Din acest motiv, în celelalte pavilioane nu a fost depistat nimeni pozitiv și vor rămâne deschise pentru internările non-COVID".

Editor: I. I. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri