Alte două noi cazuri de hepatită misterioasă au fost depistate în România

Data actualizării: Data publicării:
copil-in-spital-mana-getty
Foto: Getty Images

România a raportat alte două cazuri de hepatită de origine necunoscută. Este vorba despre un băiat de 16 ani şi o fată de 10 ani, ambii din Sibiu, a informat vineri Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu.

Primul caz, cel al băiatului de 16 ani, a fost raportat pe 19 aprilie. Cazul fetiței de 10 ani a fost raportat pe 26 aprilie, potrivit DSP Sibiu.

„Băiat de 16 ani, internat iniţial la Spitalul Municipal Mediaş, ulterior transferat la Spitalul de Pediatrie din Sibiu cu suspiciunea de hepatită acută. Markeri virali pentru hepatită virală A, B, C şi E au fost negativi, ca şi probele pentru determinarea anticorpilor anti-Leptospiră. Copilul este în continuare internat, investigat şi supravegheat, cu evoluţie staţionară, fără elemente de agravare”, a informat DSP Sibiu, potrivit Agerpres.

Fetiţa de 10 ani a fost externată, cu stare ameliorată.

Primul caz de acest gen confirmat în România este cel al unei fetiţe de 5 ani, din București. Joi, alte două cazuri suspecte – un bebeluș de opt luni și un copil de 10 ani – fuseseră anunțate de ministrul sănătății, Alexandru Rafila.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri