Alte patru localități din Ilfov ies din carantină, una de vineri seara, celelalte de sâmbătă

Data publicării:
politisti in strada pentru respectarea carantinei
Foto: Poliția Română

Alte patru localități din județul Ilfov vor ieși din carantină. Măsura zonală va înceta în orașul Popești-Leordeni începând de vineri seară, de la ora 22.00. Orașele Voluntari, Pantelimon și comuna Domnești ies din carantină sâmbătă seară, informează Prefectura Ilfov.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a adoptat, vineri, hotărâri de încetare a măsurii de carantină zonală pentru aceste patru localităţi.

Incidenţa cazurilor COVID-19 la mia de locuitori este vineri de 5,76 în Popești-Leordeni. Rata de infectare a coborât la 4,75 la mie în Voluntari, în timp ce în comuna Domnești a ajuns la 4,47.

Drept urmare, Popești-Leordeni iese din carantină începând de vineri, ora 22.00, iar Voluntari și comuna Domnești, cu satele aparținătoare Domnești și Țegheș, ies din carantină sâmbătă, ora 22.00.

De asemenea, în urma evaluării analizei de risc a comunității din orașul Pantelimon, județul Ilfov, înaintată de către DSP Ilfov către Institutului Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile, a fost avizată ridicarea carantinei zonale începând de sâmbătă, ora 22.00.

Berceni, Dobroești și Otopeni au ieșit din carantină joi seara

Prefectura Ilfov anunțase și ieșirea din carantină a localităților Berceni, Dobroești și Otopeni. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a adoptat, joi, hotărâri de încetare a măsurii de carantină zonală pentru aceste localităţi.

Incidenţa cazurilor de infectare cu coronavirus la mia de locuitori este joi de 5,95 în Berceni, 5,23 în Dobroeşti şi 5,59 în Otopeni.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri