Alte șapte cazuri de infectare cu coronavirus la școala din București unde a fost depistată noua tulpină

Data actualizării: Data publicării:
ilustratie coronavirus la microscop
Noua tulpină de coronavirus, descoperită în Marea Britanie, ar fi cu circa 70% mai contagioasă. Foto: Getty Images

Încă șapte persoane au fost confirmate pozitiv cu coronavirus în cazul focarului de la școala din Capitală, unde a fost depistată noua tulpină britanică a Covid-19, informează Ministerul Sănătății.

Potrivit comunicatului transmis de Minister, în cazul a patru persoane dintre cele şapte au fost trimise probe pentru secvenţiere în vederea depistării noii tulpini a SARS-CoV-2. Vor fi analizate doar patru probe deoarece acestea au prezentat anumite caracteristici, a precizat Ministerul Sănătății.

„În cadrul unităţii de învăţământ au fost confirmate cu infecţia SARS-CoV-2 patru persoane (un caz confirmat pe data de 14.01.2021 şi trei cazuri în data de 18.01.2021). Vineri, au fost testate la 'Matei Balş' zece persoane (cele patru confirmate şi şase contacţi direcţi ai acestora). Dintre cele zece persoane testate, un număr de nouă au fost pozitive la testul RT-PCR. Confirmarea se va face prin secvenţiere în următoarele zile”, se arăta în comunicat.

Ministerul Sănătății a anunțat, sâmbătă seara, că nouă din 10 persoane testate – contacți ai unuia dintre pacienții depistați în cursul zilei de vineri cu noua tulpină SARS-CoV-2, varianta B.1.1.7 cu originea în Marea Britanie, au fost depistate pozitiv la testul RT-PCR. Pacientul lucrează la o școală din Capitală.

Ulterior, DSP a decis să extindă ancheta epidemiologică și să recolteze probe de la alte 11 persoane.

Un nou caz de infecție cu tulpina din Marea Britanie a fost confirmat luni la Suceava, la un bărbat în vârstă de 39 de ani. În cazul său, DSP Suceava a realizat ancheta epidemiologică în urma careia au rezultat 4 contacti direcți care se afla în carantină, sub supraveghere.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri