Alţi 1.367 de români au fost imunizaţi împotriva coronavirusului. Nicio persoană nu a avut reacţii adverse

Data actualizării: Data publicării:
Cadre medicale vaccinate împotriva coronavirus la Spitalul „Victor Babeș” din Capitală. Foto: InquamPhotos/George Călin
Cadre medicale vaccinate împotriva coronavirusului. Foto: InquamPhotos/George Călin

Alte 1.367 de persoane au fost imunizate împotriva coronavirusului în ultimele 24 de ore şi niciuna dintre acestea nu a avut reacţii adverse, conform Comitetului naţional pentru coordonarea vaccinării anti-COVID. Până în prezent, în România au fost vaccinate 11.656 de persoane, informează Agerpres.

Campania de vaccinare a început în România pe 27 decembrie.

În ultimele 24 de ore, dintre cei vaccinaţi, nicio persoană nu a avut reacţii adverse, comune şi minore.

În total, dintre cei 11.656 de imunizaţi, 26 au avut reacţii adverse, comune şi minore, dintre care: 4 - reacţii locale cu durere la locul injectării, iar 22 - reacţii generale (febră, cefalee, mialgii, astenie, alergii de tip urticarie).

Comitetul naţional pentru coordonarea vaccinării anti-COVID a subliniat că nu s-au înregistrat cazuri de reacţii adverse severe şi nici cazuri de deces ca urmare a imunizării şi a dezminţit informaţia apărută în mediul online conform căreia o asistentă medicală ar fi murit la o oră după vaccinare, la „spitalul Baltasar” din Bucureşti.

„Precizăm că Spitalul Clinic de Urgenţă «Bagdasar-Arseni», la care pare că face referire conţinutul respectiv, nu are centru de vaccinare şi este arondat Spitalului Obregia, la care nu a început vaccinarea. Prin urmare, precizăm că respectivul conţinut este în totalitate fals, înşelător, având potenţialul de a crea o stare emoţională negativă (panică, neîncredere, frică)”, subliniază sursa citată.

În context, Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 le recomandă românilor să verifice credibilitatea sursei care a publicat informaţia, numele domeniului de internet folosit, calitatea redactării şi stilul articolului (greşeli de gramatică, de punctuaţie şi ortografie, utilizarea în exces a funcţiei ALL CAPS, punctuaţie excesivă pentru un efect de dramatism, coerenţa textului, data publicării, precum şi sursele de date/ informaţii şi declaraţiile citate (care să poată fi consultate independent).

Situaţia privind vaccinările, reacţiile adverse şi natura acestora este publicată în fiecare zi, în jurul orei 18,00, de către CNCAV pe site-ul oficial.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri