Ambasada României la Madrid anunță suspendarea activităților cu publicul la sediile oficiilor consulare

Data publicării:
ambasada romaniei la madrid
Foto: ziarulromanesc.es

Ambasada României în Spania a anunţat sâmbătă, pe pagina sa de Facebook, suspendarea pe o perioadă nedeterminată, începând de luni, 16 martie, a serviciilor consulare care presupun prezenţa publicului în sediile oficiilor consulare româneşti de pe teritoriul Spaniei, informează Agerpres.

Anunţul vine ca urmare a măsurilor adoptate de către autorităţile spaniole în contextul evoluţiei epidemiei COVID-19 şi în scopul protejării cetăţenilor români.

Programările obţinute pentru perioada următoare vor fi anulate. Un mesaj în acest sens va fi transmis fiecărui utilizator în parte pe adresa de e-mail utilizată la crearea contului pe www.econsulat.ro.

Întreg personalul consular rămâne la dispoziţia cetăţenilor români pentru acordarea de asistenţă consulară în situaţii deosebite sau care prezintă un caracter urgent, temeinic justificate, determinate de necesităţi deosebite (ex.: decese, accidente, acte solicitate de autorităţile locale în contextul pandemiei etc.).

Imediat ce activitatea cu publicul va fi reluată, oficiile consulare vor proceda la reprogramarea tuturor solicitanţilor ale căror programări iniţiale au fost anulate.

Depăşirea cu succes a acestei situaţii extraordinare depinde şi de buna cooperare dintre ambasadă, oficiile consulare şi cetăţeni, potrivit sursei citate.

Informaţii privind serviciile consulare, precum şi numerele de telefon la care cetăţenii români pot primi asistenţă consulară pot fi găsite la adresa: http://madrid.mae.ro/node/756

Stare de alertă în Spania

Guvernul spaniol s-a reunit sâmbătă pentru a aproba restricţionarea mişcării persoanelor, cu excepţia deplasării la locul de muncă, pentru a cumpăra alimente sau medicamente, pentru a merge la spital sau pentru îngrijirea bătrânilor sau altor persoane vulnerabile, relatează agenția EFE, preluată de Agerpres.

Surse ale executivului au explicat că aceste măsuri fac parte din declararea stării de alertă pentru a frâna extinderea pandemiei de coronavirus şi ar putea fi extinse pentru alte două săptămâni cu aprobarea prealabilă a Congresului (parlament).

Această limitare a libertăţii de circulaţie va include şi excepţii, precum reîntoarcerea la domiciliu sau cazurile de forţă majoră justificate.

În domeniul educaţiei sunt suspendate toate activităţile din toate unităţile de învăţâmânt.

Se limitează prezenţa în centrele comerciale, a căror deschidere este permisă doar pentru a se putea achiziţiona alimente şi produse de primă necesitate.

Se suspendă şi deschiderea pentru public a localurilor şi stabilimentelor în care se desfăşoară spectacole publice, instalaţiile culturale şi artistice şi activităţile sportive şi de agrement. Toate activităţile din domeniul horeca vor fi închise publicului, dar vor putea funcţiona serviciile de comenzi la domiciliu.

Sunt, de asemenea, suspendate toate târgurile, festivităţile şi paradele publice.

În cazuri excepţionale agenţi ai autorităţilor vor putea efectua verificări ale persoanelor, bunurilor sau vehiculelor sau ale localurilor pentru a verifica dacă sunt puse în aplicare prevederile decretului. Pentru aceste măsuri stricte, autorităţile competente ar putea recurge şi la mobilizarea forţelor armate.

Citiți și:  Spania a pregătit decretul pentru starea de urgență. Regulile stricte care îi vor afecta inclusiv pe români

Drone cu portavoce îi avertizează pe locuitorii Madridului să rămână în casă

Româncă din Spania: Oamenii sunt inconștienți, terasele sunt pline, magazinele la fel. Doar chinezii au închis tot și poartă măști

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri