Ambasada SUA condamnă vandalizarea cimitirului evreiesc din Huşi

Data actualizării: Data publicării:
56640159_2010585689235598_905485174509142016_o

Ambasada SUA condamnă vandalizarea cimitirului evreiesc din Huşi, considerând că este nu doar un atac împotriva comunităţii evreieşti, ci şi un atac împotriva diversităţii întregii societăţi româneşti, şi cere aducerea în faţa justiţiei a celor vinovaţi.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

"Ambasada Statelor Unite ale Americii în România condamnă fără echivoc recenta vandalizare a cimitirului evreiesc din Huşi. Distrugerea a zeci de morminte evreieşti este nu doar un atac împotriva comunităţii evreieşti, ci şi un atac împotriva diversităţii întregii societăţi româneşti. Suntem alături de familiile de evrei în cazul cărora mormintele celor dragi au fost profanate", anunţă reprezentanţa diplomatică.

Ambasada SUA solicită aducerea în faţa justiţiei a celor responsabili de acest atac.

Cimitirul evreiesc din Huşi, judeţul Vaslui, a fost vandalizat, peste 70 de monumente funerare fiind distruse, a anunţat Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România - Cultul Mozaic. "Nu este admisibil ca în zilele de astăzi, în România contemporană, (...) să se întâmple un eveniment atât de antiuman, atroce, de profanare a mormintelor. (...) Astfel de evenimente cu un caracter profund antisemit sunt de îndată receptate în toată lumea democratică şi afectează grav democraţia din România", a arătat Federaţia.

La rândul său, primarul din Huşi nu crede că-n oraşul lui se poate vorbi de antisemitism. Edilul crede că de vina pentru distrugerea celor 73 de monumente funerare din Cimitirul Evreiesc ar putea fi inclusiv vântul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri