Ambasador: Niciun român din Italia nu e suspect de coronavirus

Data publicării:
Northern Italy Locks Down To Try Prevent The Spread Of Coronavirus
Foto: GettyImages

Niciun cetățean român din Italia nu este suspect de coronavirus, a spus la Digi24 ambasadorul României în Italia, George Bologan.

Am avut o discuție cu colegii de la consulatele generale din Milano, Torino, Bologna și Trieste și mi-au reconfirmat că starea de spirit a românilor e bună. Oamenii sunt raționali, au înțeles că măsurile luate sunt în interesul lor și că pentru a se controla propagarea contaminării trebuie să urmeze ce soliticită autoritățile italiene. Mai apar uneori și stări care exprimă o agitație a unor compatrioți. Nu le putem generaliza și nici nu putem să încurajăm așa numita inginerie a zvonisticii”, a spus ambasadorul.

Până în acest moment nu avem informații că ar fi vreun cetățean român suspect”, a mai spus ambasadorul.

El a vorbit și despre românii care s-au întors din Italia, dar la vamă au declarat că vin din alte țări, pentru a nu fi băgați în carantină.

Cu astfel de comportamente sociale cu tupeu, cu șmecherii, nu putem înfrunta provocări ca acestea. Fiecare e responsabil de celălalt în fața unei maladii contagioase. Egoismul poate fi uneori considerat – poate folosesc o comparație deplasată – poate fi considerat o crimă”, a mai spus ambasadorul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri