Ambasadorul Paul Brummell: „Sky News nu are nicio legătură cu Guvernul Marii Britanii”

Data publicării:
paul brummell

Ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell, a comentat subiectul scandalului legat de reportajul Sky News, subliniind că este vorba despre un canal privat de televiziune, care nu are nicio legătură cu guvernul de la Londra.

Diplomatul britanic a spus că a aflat despre plângerile legate de reportajul Sky News înaintate forului britanic ce stabileşte regulile în domeniul audiovizual. 185 de sesizări au fost trimise după difuzarea reportajului făcut de Sky News la noi în ţară care trata subiectul unui presupus trafic cu arme pe teritoriul României.

„Sunt sigur că OFCOM examinează cu atenţie toate plângerile. Decizia aparţine lor, ce vor face în continuare. Pot însă să spun că avem o colaborare foarte strânsă cu Guvernul României în ceea ce priveşte lupta împotriva crimei organizate, inclusiv traficul de arme, de fiinţe umane, de droguri”, a precizat diplomatul britanic.

Miercuri s-a aflat că procurorii români au început urmărirea penală împotriva jurnaliștilor britanici care au realizat reportajul despre presupusul trafic de arme din România. Această informație apare în motivarea judecătorului care a hotărât să fie arestați preventiv cei trei români care au făcut figurație în acest reportaj. 

 La sfârșitul acestei săptămâni, vor fi trimise toate documentele necesare spre Marea Britanie și prin intermediul unei comisii rogatorii se va face această solicitare. Nu este clar locul în care cei trei jurnaliști urmează să fie audiați. Există două variante: fie o echipă din România să meargă în Marea Britanie sau cei trei jurnaliști să ajungă în România pentru a fi audiați. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri