Ambasadorul României în SUA s-a întâlnit cu o antreprenoare româncă lăudată chiar de Steve Jobs

Data actualizării: Data publicării:
Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, la întrevederea cu antreprenoarea Alina Vandenberghe
Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, la întrevederea cu antreprenoarea Alina Vandenberghe. Sursă foto: Facebook/Andrei Muraru

Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, a avut o întâlnire cu Alina Vandenberghe, co-fondatoarea companiei care va deveni al doilea unicorn românesc din SUA, conform unui mesaj publicat luni de diplomatul român pe pagina sa de Facebook.

„Am avut o întâlnire foarte bună cu Alina Vandenberghe, co-fondator și chief experience officer al Chili Piper, compania care, potrivit evaluărilor din piață, va atinge statutul de unicorn anul viitor. Ar fi al doilea unicorn din SUA pe care l-a fondat un român. De asemenea, compania va fi listată la bursă imediat ce își atinge potențialul de 1 miliard de dolari, pe care fondatorii îl prezic conform planurilor de expansiune agresivă în toată lumea”, a scris ambasadorul Andrei Muraru. 

Acesta a povestit și cum a cunoscut-o pe antreprenoarea Alina Vandenberghe, românca lăudată chiar de Steve Jobs pentru invențiile sale. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Am cunoscut-o pe Alina la sediul companiei sale din Brooklyn, New York, o clădire de sticlă de pe malul Atlanticului. Am vorbit despre România, despre potențialul tinerilor noștri și despre ce vrem să facem ca să promovăm țara noastră în societatea americană. Am încurajat-o să găsim împreună căi de a dezvolta și construi în anii următori o platformă în centrul căreia să se afle România și tinerii săi talentați, ghidați de românii de succes din SUA”, a mai precizat Ambasadorul României la Washington.

Citește și: Ambasadorul României la Washington a discutat cu Jake Sullivan, consilierul pentru securitate națională al Președintelui SUA

De asemenea, diplomatul român a punctat: „Nu e de mirare că Alina a fost remarcată de Steve Jobs, regretatul co-fondator al Apple. Alina este strălucitoare în felul în care comunică (o abordare familiară și totodată plină de deferență), în care își construiește profilul public și în care își conduce afacerea spre succes. Reunind simplitatea și totodată prestigiul deja confirmat de numeroase apariții publice, ea are, mai mult decât alții, forța de a inspira tinerii să se dedice unui vis”. 

Ambasadorul Andrei Muraru a mai subliniat că tot ceea ce a realizat Alina Vandenberghe în SUA „a fost expresia propriilor puteri, fiind impulsionată de cultura pentru muncă și de pasiunea antreprenorială”.

„Românca Alina Vandenberghe va fi, cred, una dintre cele mai impresionante figuri feminine ale industriei noilor tehnologii în anii următori”, a preconizat Andrei Muraru. 

Citește și: Ambasadorul României în SUA a avut o discuție cu CEO-ul primei companii românești listată la bursa din New York

Editor : M.D.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac
Digi FM
Motivul pentru care Dinu Maxer s-a supărat supărat pe Smiley și Damian Drăghici: "Mă deranjează!”
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă...
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...