Sari la conținut
News Alert

Ambasadorul SUA la București: Am trei obiective în România

Ambasadorul SUA la București a declarat că are, în România, trei obiective: promovarea securităţii celor două ţări, promovarea democraţiei şi lupta anticorupție şi, nu în ultimul rând, promovarea prosperităţii.

hans klemm - fb

„Am trei priorităţi ca ambasador în România. Una este promovarea securităţii celor două ţări şi a acestei regiuni. Pot spune că România şi SUA colaborează excelent în în domeniul militar, în ceea ce priveşte serviciile de informaţii, în consolidarea legislaţiei, în încercarea de a îmbunătăţi securitatea României, a SUA şi a regiunii transatlantice în lupta împotriva terorismului, a neproliferării armelor de distrugere în masă, a combaterii traficului de persoane şi de droguri şi în contracararea intereselor naţiunilor ostile în încercarea lor de a submina propriile noastre societăţi”, a declarat Hans Klemm în cadrul dezbaterii „Women of Romania”, organizată de Impact Hub Bucureşti în cadrul mişcării globale #Be BoldForChange, conform News.ro

Ambasadorul a vorbit și despre promovarea democrației, a luptei anticorupţie şi a statului de drept.

„Atât SUA, cât şi România au optat pentru un viitor democratic, au îmbrăţişat valorile democratice, depunem eforturi constante pentru întărirea instituţiilor democratice. Statele Unite, după cum ştiţi, au sprijinit puternic lupta anticorupţie, precum şi întărirea instituţiilor democratice din România. De asemenea, sprijinim libertatea de expresie, libertatea religioasă, respectul faţă de minorităţi şi rolul femeilor în economie”, a mai spus Klemm.

Hans Klemm s-a referit și la cea de-a treia prioritate a sa în România: promovarea prosperităţii. Potrivit, ambasadorului acest lucru înseamnă menținerea economiilor deschise, intensificarea relațiilor comerciale şi investiţiile dintre ţările noastre.

„De asemenea, tot în această zonă a prosperităţii ne-am concentrat îndeosebi asupra sectorului antreprenorial. Din experienţa americană, dar şi a analizei comparative la nivel global, vă pot spune că acele ţări care sprijină şi promovează un climat care încurajează antreprenoriatul tind să aibă economii foarte puternice şi dinamice. România se află în acest caz, dar ar putea face mai multe în acest sens. Noi sprijinim promovarea experienţei antreprenoriale”, a conchis ambasadorul SUA.