Amendă de 1.500 de lei pentru că nu şi-a supravegheat câinele

Data publicării:
shutterstock_598929575
Foto: Shutterstock

O femeie din Constanţa a fost amendată de jandarmi cu 1.500 de lei pentru că nu şi-a supravegheat câinele dintr-o rasă periculoasă. Câinele a ieșit din curtea casei şi a lătrat la trecători. Incidentul s-a produs în apropierea unei şcoli gimnaziale, scrie News.ro.

shutterstock_598929575
Foto: Shutterstock

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Constanţa a fost sesizat, marţi, cu privire la faptul pe strada Unirii din municipiul Constanţa, în imediata apropiere a Şcolii Gimnaziale nr. 43, un câine aparţinând rasei Rottweiler era nesupravegheat şi lătra la trecători.

Un echipaj s-a deplasat la faţa locului şi a constatat că situaţia reclamată se confirmă, animalul putând constitui o ameninţare pentru  persoanele din zonă.

“Jandarmii au identificat-o în scurt timp proprietara câinelui, aceasta neputând explica cum animalul a ieşit din curtea casei în loc public, fără a avea botniţă şi fără a fi ţinut în lesă, aşa cum prevede legislaţia specifică”, se arată în comunicat.

Deoarece prin fapta sa femeia a creat o stare de  pericol pentru trecători,  jandarmii au amendat-o cu 1500 lei, în O.U.G. nr. 55/2002  privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri