Amendamentul depus de PSD pentru majorarea alocațiilor a fost respins. Firea: „Incredibil, vot împotriva copiilor țării”

Data actualizării: Data publicării:
Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, intr-o conferinta de presa
Gabriela Firea. Foto: Inquam Photos / George Călin

Amendamentul depus de Partidul Social Democrat în Parlament privind majorarea alocațiilor copiilor a fost respins joi în comisiile pentru Muncă. Drept urmare, senatorul PSD Gabriela Firea a reacționat afirmând că acest vot este un „vot împotriva copiilor țării”.

„Incredibil, vot împotriva copiilor țării! Parlamentarii PNL, USR - Plus, UDMR din comisiile de Muncă, Egalitate de șanse si Drepturile omului au votat ÎMPOTRIVA amendamentului pentru majorarea alocațiilor, făcut la Legea Bugetului, depus de grupul nostru social democrat. Au votat pentru, alături de noi, doar parlamentarii partidului AUR”, a scris Gabriela Firea pe contul său de Facebook.

Totodată, aceasta atrage atenția că pentru majorarea alocațiilor era vorba de doar 0,27% din PIB și acuză parlamentarii că au găsit bani pentru toate interesele lor, dar nu și pentru copii.

„Nu sunt cuvinte în vocabular pentru a-i defini pe politicienii care în campanie au promis lapte și miere iar acum s-au opus cu vehemență unui amendament atât de așteptat de familiile din România”, a mai adăugat Firea.

PSD ceruse majorarea alocațiilor de la 214 lei la 300 de lei.

Ultima majorare a alocațiilor pentru copii a avut loc în luna ianuarie 2021, cu 20%, în prezent aceasta fiind în valoare de 214 lei.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri