Anca Dragu: „Fac apel la rațiune. Am văzut proteste împotriva medicilor, exact cei care au avut grijă de noi în această perioadă”

Data actualizării: Data publicării:
Anca Dragu la o conferinta de presa
Senatoarea USR Anca Dragu. Foto: gov.ro

Președintele Senatului, Anca Dragu, a făcut marți un apel la rațiune, transmiţându-le celor care protestează în stradă că violenţa nu îşi are locul, cu atât mai mult cu cât unele manifestații se îndreaptă împotriva medicilor. Ea a atras atenția oamenilor să asculte de sfaturile specialiștilor și să înțeleagă gravitatea pandemiei de Covid-19.

„Condamn violenţa. Desigur, avem dreptul la proteste, dar violenţa nu îşi are locul în aceste momente, cu atât mai mult cu cât am văzut proteste împotriva medicilor, exact cei care au avut grijă de noi în această perioadă. Dacă îi vedem pe aceşti oameni care lucrează 24 de ore în acele costume... Eu i-am văzut astă vară, am fost într-un asemenea spital. Este incredibil în ce condiţii lucrează personalul medical în această perioadă. Societatea să îşi exprime în acest fel dezacordul este neplăcut. În niciun caz nu putem recurge la violenţă. Numărul celor din stradă nu este mare, nu este unul reprezentativ. Aş face apel la înţelepciune”, a afirmat Anca Dragu la Senat, potrivit Agerpres.

Potrivit preşedintelui Senatului, specialiştii trebuie ascultaţi, iar comportamentul să fie corespunzător.

„Să înţelegem gravitatea acestei pandemii, gravitatea situaţiei în care ne aflăm şi ca atare să ne purtăm în mod corespunzător. Proteste vedem în toate ţările. Sunt oameni nemulţumiţi, îi înţelegem şi pe cei care sunt afectaţi emoţional de această izolare la care trebuie să facă faţă. Dar trebuie să ne asigurăm că rămânem sănătoşi. Mesajele au fost clare. Vedem numărul de cazuri în creştere, al deceselor, oameni importanţi, bogaţi care se puteau trata oriunde în lume şi cu toate acestea au fost răpuşi de acest virus. Aceste elemente ar trebui să ne facă mai conştienţi de situaţia pe care o traversăm”, a adăugat Anca Dragu.

Întrebată dacă Ministerul de Interne trebuia să intervină în forţă pentru a împrăştia manifestanţii, Dragu a răspuns: „Nu sunt adepta violenţei de nicio parte, nici de partea protestarilor şi nici de partea autorităţilor. Dar fac apel la raţiune, de ambele părţi. Jandarmeria a intervenit, avem 12 jandarmi răniţi în incidentele de aseară”

Poliția și Jandarmeria au anunțat în această dimineață că au fost date 222 de amenzi, în valoare de 200.000 de lei și că 188 de persoane sunt audiate în urma protestului de aseară din Capitală. Este vorba despre cei care au provocat incidente în Piața Unirii. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, spune însă că protestele nu vor determina autoritățile să renunțe la noile măsuri pentru limitarea răspândirii COVID-19..

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri