Anchetă după ce mii de teste Covid expirate au fost găsite la marginea unei păduri, lângă Buzău

Data actualizării: Data publicării:
teste coronavirus
Teste pentru coronavirus. Foto: Inquam Photos / George Călin

Mii de teste Covid expirate au fost găsite aruncate la marginea unei păduri de lână municipiul Buzău, iar Poliția a deschis o anchetă.

Poliţiştii au deschis un dosar penal in rem pentru infracţiunea de eliminare, deţinere şi păstrare a deşeurilor în afara spaţiilor autorizate, faptă prevăzută de Ordonanţa de Urgenţă (OUG) 92/2021 privind regimul deşeurilor.

"În data de 10 aprilie a.c, în urma apariţiei unui articol în mass-media care făcea referire la mai multe teste COVID găsite de angajaţii primăriei în zona Parcului Crâng, poliţiştii s-au sesizat din oficiu şi au demarat cercetări pentru stabilirea naturii şi provenienţei instrumentelor medicale, dar şi pentru clarificarea împrejurărilor în care au ajuns în zona în care au fost descoperite. Ulterior, reprezentanţii primăriei au înaintat şi plângere către unitatea noastră, cu acelaşi obiect. În funcţie de concluziile cercetărilor ce se desfăşoară sub coordonarea parchetului, urmează a se lua şi măsurile legale", au precizat reprezentanţii IPJ Buzău, pentru Agerpres.

Cutiile cu teste antigen au fost descoperite de poliţiştii locali.

"Ne-am confruntat cu un incident la nivelul municipiului Buzău în sensul în care undeva pe breteaua de legătură din Şoseaua Nordului, în zona limitrofă a Pădurii Crâng, au fost descoperite câteva mii de teste COVID, tip antigen, expirate, ce au fost aruncate, în mod voit spun eu, de cineva care a vrut să eludeze legea, pentru că toate datele de identificare ale proprietarului au fost şterse de pe cutii", a declarat viceprimarul municipiului Buzău, Sorin Ionuţ Apostu.
  

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri