Anchetă în cazul fetiței de 6 ani din Vaslui, obligată să cerșească în ger, la -10 grade Celsius

Data publicării:
fetita

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui au demarat o anchetă în cazul unei fetiţe în vârstă de 6 ani, care a fost pusă să cerşească, relatează Europa FM.

Imaginile apărute în spaiul public o înfățișează pe copilă cerșind în fața unui magazin din municipiul Vaslui, în ger, când afară se înregistrau aproximativ -10 grade Celsius. DGASPC Vaslui a precizat că situaţia familiei din care provine fetiţa era în atenţia Serviciului Public de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Vaslui.

“Serviciul de Interventie în Regim de Urgentã s-a autosesizat în urma aparitiei articolului în publicatia dumneavoastrã si a initiat primele demersuri pentru identificarea copilului si a familiei acestuia, cu scopul de a stabili dacã se confirmã situatia unei încãlcãri a drepturilor copilului. Informatiile disponibile pânã în acest moment despre acest caz indicã faptul cã fetita în cauzã are vârsta de 6 ani, este domiciliatã în municipiul Vaslui. Situatia familialã a acestui copil se aflã si în atentia Directiei de Asistentã Socialã din cadrul primãriei Vaslui cu care vom colabora privind eventualele modalitãti de monitorizare si interventie pe aceastã spetã. În cazul confirmãrii situatiei de abuz si exploatare prin obligarea copilului sã practice cersetoria vor fi sesizate organele de politie”, a transmis Dãnilã Ionut, consilier în cadrul DGASPC Vaslui.

Deocamdată, fetița de 6 ani va rămâne în continuare în familie, însă pe numele părinților ei a fost deschis un dosar penal pentru exploatare prin cerșetorie, mai ales că nu este prima dată când copila este trimisă la cerșit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri