Anchetă la cel mai mare spital din Moldova. Pacient ucis de o bacterie extrem de agresivă

Data publicării:
spital iasi

Anchetă internă la cel mai mare spital din Moldova după ce un pacient, care s-a internat să-şi trateze o complicaţie a diabetului, a murit. Cel mai probabil din cauza unei infecţii intraspitaliceşti. Familia vrea să dea spitalul în judecată, convinsă că bărbatul de 58 de ani a fost ucis de o bacterie extrem de agresivă.

Bărbatul de 58 de ani a venit pe propriile picioare la Spitalul „Sfântul Spiridon". Îl supăra o rană mai veche, apărută din cauza diabetului. De la o zi la alta, s-a simţit tot mai rău.

Alexandru Costan, ginerele bărbatului: „La operaţie nu înţelegeau de ce nu răspunde la antiinflamatorii şi antibiotice. I-au descoperit peritonită. Din peritonită a făcut septicemie, din septicemie a intrat în comă”.

Disperate, rudele au încercat să afle răspunsuri.

Alexandru Costan, ginerele bărbatului: „Nu au vrut să ne confirme că este vorba de o infecţie de spital. Ne-am dat noi seama mai târziu. Da, am văzut şi documentele după asta. Infecţie cu clostridium. Ne-a confirmat şi doctorul, după ce am aflat noi de infecţie”.

Medicii de la Boli Infecţioase spun că diabeticii sunt predispuşi la infectarea cu această baterie. Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi: „Infecţia cu clostridium difficile face parte din aceste infecţii asociate îngrijirilor medicale.”

Şi apare de regulă după ce administrăm antibiotice o perioadă mai lungă de timp.

Nu se pune problema "a lua" în anumite condiţii. Este vorba de o infecţie care apare ca urmare a unui dezechilibru.

DSP a demarat o anchetă, la fel şi conducerea spitalului Sf. Spiridon. E greu de stabilit, însă, exact unde anume a contractat bărbatul infecţia.

Diana Cimpoeşu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Sf. Spiridon: „Se analizează opiniile medicilor din clinicile în care pacientul a fost internat. Mă refer la Clinica de Diabet Boli de Nutriţie, Clinica de Chirurgie, Clinica de Anestezie Terapie Intensivă. Sunt analizate documentele medicale.

Rudele victimei sunt hotărâte să dea spitalul în judecată.

Alexandru Costan, ginerele bărbatului: „Noi luptăm şi o să luptăm foarte mult să iasă, să nu se mai întâmple, măcar să nu mai sufere şi altcineva. Şi să se declare, într-adevăr, toate cazurile care sunt acolo”.

Numărul celor care ajung la spitalul de Boli Infecţioase cu infecţia clostridium difficile s-a dublat în 2016 faţă de 2015. Anul trecut au fost peste 750 de bolnavi internaţi. Cei mai mulţi au contractat bacteria din spital.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri