Anchetă la MAI după dezvăluirile făcute de un comisar-șef din Poliția Capitalei la Digi24

Data actualizării: Data publicării:
andrei marius - captura
Andrei Marius, șeful Serviciului Grupuri Infracționale Violente din Poliția Capitalei a acordat un interviu Digi24. Foto: captură TV

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat vineri că a demarat o anchetă după ce șeful Serviciului Grupuri Infracționale Violente - structură special creată în Poliția Capitalei pentru a documenta activitatea interlopilor - a spus într-un interviu difuzat joi de Digi24 că interlopii au oameni infiltrați în politică și poliție.

„Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public după difuzarea la un post de televiziune a unui interviu cu șeful Serviciului Grupări Infracționale Violente din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, a dispus Corpului de Control efectuarea de îndată a unui control la Poliția Capitalei pentru a verifica veridicitatea datelor prezentate și pentru a dispune, în cel mai scurt timp, măsurile legale care se impun. Conducerea Ministerului Afacerilor Interne și-a asumat în mod public ca principale obiective în perioada următoare destructurarea grupărilor infracționale și tragerea la răspundere penală a membrilor acestora. Totodată, precizăm că NU vor fi tolerate niciun fel de abateri sau imixtiuni în activitatea structurilor MAI implicate în combaterea criminalității organizate”, se arată în comunicatul MAI.

Comisar-șef Andrei Marius, șeful Serviciului Grupuri Infracționale Violente, a afirmat într-un interviu pentru Digi24 că ofițerii acestui serviciu ar fi fost presați anul trecut să renunțe la anchete, după ce le-a fost interzisă colaborarea cu procurorii DIICOT. Sincopa de anul trecut a dus la haosul prezent astăzi pe străzi, a acuzat polițistul, în prima ieșire publică în cei 20 de ani de carieră.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri