Anestezistul tânărului mort la spital înainte de o operație la cot spune că nu a greșit cu nimic. "Totul s-a desfășurat după protocol"

Data actualizării: Data publicării:
Valeriu Stoilov
Valeriu Stoilov a murit la Spitalul Municipal din Vatra Dornei în timp ce era pregătit de medici pentru o intervenţie chirurgicală în urma unei fracturi la cot FOTO: Facebook/ Valeriu Stoilov

Medicul care i-a făcut anestezia tânărului venit la spitalul din Vatra Dornei pentru o operație la cot și care a decedat spune că a fost un caz extrem de dramatic și de nefericit și de cumplit, o eventualitate foarte rară de insuficiență cardiacă. El susține că nu a greșit cu nimic.

Un tânăr de 28 de ani, doctorand la Universitatea din Iași, a murit pe masa de operație a spitalului din Vatra Dornei. Tânărul se internase cu o fractură la mână și în ziua în care urma să fie operat a decedat, imediat după anestezie. Poliția și spitalul au deschis anchete.

Tânărul de 28 de ani venise la Spitalul din Vatra Dornei pentru o fractură la cot. Bărbatul se accidentase la un meci de fotbal cu prietenii. A mers la spital pentru o consultație și i s-a recomandat să facă această intervenție chirurgicală. La o săptămână după accident, s-a programat pentru operație.

Valentin Stan, managerul Spitalului Vatra Dornei: "Pacientul a fost internat pe 13 martie pentru intervenție chirurgicală, programată pentru data de 15. I s-au făcut investigațiile necesare premergătoare acestei operații. A fost introdus în sala de operație, făcută anestezia și a intrat în stop cardio-respirator."

A fost resuscitat timp de 70 de minute, fără niciun rezultat.

Valentin Stan, managerul spitalului Vatra Dornei: "Medicul anestezist care a făcut anestezia, în 40 de ani de activitate n-a întâlnit așa un caz".

Mihai Simu, medic anestezist Spitalul Municipal din Vatra Dornei: "Un caz extrem de dramatic și de nefericit și de cumplit, o eventualitate foarte rară de insuficiență cardiacă.  A fost un spasm, trecea aerul greu prin plămâni, dar s-a rezolvat imediat, i-am dat antispastice și s-a rezolvat.

Singura eventualitate este o condiție patologică ignorată. Un gen de afecțiune cardiacă, pe care poate o ignora și pacientul, dar care categoric a existat. Dacă mi-aș cunoaște o greșeală, aș recunoaște-o. Vă jur, mă jur pe ce vreți dvs., cu mâna pe Biblie. Dar totul s-a desfășurat după protocol, aceleași substanțe le dăm la pacienți trecuți de 90 de ani, care au un cord mai slab și unde riscul e mai mare."

Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava: "Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată printr-o adresă scrisă de către reprezentanții Spitalului Municipal Vatra Dornei. Având în vedere suspiciunile ridicate a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, moarte suspectă."

Conducerea Spitalului a anunțat ca face o anchetă internă. Rezultatele necropsiei urmează să stabilească motivele care au dus la decesul tânărului pe masa de operație.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri