Angajatul unei firme de curierat a înscenat un jaf ca să păstreze încasările de 80.000 de lei

Data publicării:
O persoană numără mai multe bancnote de lei.
Foto: Getty Images

Un angajat al unei firme de curierat a fost reţinut de poliţişti după ce a furat suma de 80.000 de lei - bani încasaţi de la clienţi, înscenând apoi că a fost jefuit prin spargerea unui geam al autoutilitarei sale, de către persoane necunoscute, a informat, joi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa.

Bărbatul, în vârstă de 50 de ani, a fost reţinut pentru săvârşirea infracţiunilor de inducere în eroare a poliţiştilor şi delapidare, în urma unei percheziţii la locuinţa acestuia, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa cu propunere de sesizare a instanţei de judecată în vederea luării măsurii controlului judiciar.

Potrivit IPJ Constanţa, pe 28 septembrie, poliţiştii au fost sesizaţi de un bărbat, de 50 de ani, cu privire la faptul că, în noaptea de 27/28 septembrie, persoane necunoscute ar fi pătruns, prin spargerea unui geam, în autoutilitara sa, care se afla parcată în municipiul Constanţa. Din autovehicul ar fi fost sustrasă o sacoşă cu 80.000 de lei, bani reprezentând încasările unei firme de curierat, bărbatul fiind colaborator al societăţii comerciale respective, scrie Agerpres.

"În urma investigaţiilor desfăşurate de poliţişti ai Poliţiei Municipiului Constanţa - Biroul Investigaţii Criminale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, a reieşit faptul că aspectele formulate de către bărbat în plângerea sa nu sunt reale. Din cercetări a reieşit faptul că bărbatul în cauză şi-a însuşit, în interes personal, suma de 80.000 de lei, acesta fiind cel care, de fapt, a spart geamul autoutilitarei, în vederea producerii de probe nereale", se mai precizează într-un comunicat de presă transmis de IPJ Constanţa.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri