ANM: Informare meteo de ninsori, viscol şi polei. Zonele afectate

Data actualizării: Data publicării:
iarna zapada 180227_VISCOL_BUCURESTI_02_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o informare de precipitaţii, mai ales sub formă de ninsori, viscol şi polei, valabilă în întreaga ţară, până marţi la orele prânzului.

iarna zapada 180227_VISCOL_BUCURESTI_02_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Conform prognozei, în intervalul 17 decembrie, ora 12:00 - 18 decembrie, ora 12:00, în nordul şi în estul Olteniei, în jumătatea de vest a Munteniei, Transilvania, Maramureş, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali, vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare şi se va depune strat nou de zăpadă, în general între 10 şi 20 cm.

În prima parte a zilei de luni (17 decembrie), în Carpaţii Meridionali, la altitudini de peste 1.700 metri, vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăşi viteze de 70 - 80 km/h, iar ninsoarea va fi viscolită.

Temporar, în estul, centrul şi sud-estul ţării, pe arii restrânse va fi polei sau gheţuş.

La nivelul Bucureştiului, prognoza meteo arată că, în intervalul analizat, vremea va fi închisă. În prima parte a zilei de luni (17 decembrie) va ploua, apoi ploaia se va transforma treptat în lapoviţă şi ninsoare. Până la sfârşitul perioadei stratul de zăpadă nou depus va fi de 5 - 8 cm, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 1 - 2 grade, în timp ce minima se va situa în jurul valorii de -1 grad Celsius.

ANM precizează că, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, va actualiza informarea emisă luni.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri