Anunțul lui Tăriceanu după declarațiile primarului din Târgu Mureș privind cuplurile care vor să aibă copii

Data publicării:
Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu
Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a reacționat marți la declarațiile primarului Dorin Florea din Târgu Mureș privind cuplurile care vor să aibă copii. Liderul ALDE a anunțat că va avea o discuție cu edilul pe acest subiect, subliniind că nu agreează declarațiile acestuia.

”Am citit declarația pe care primarul Dorin Florea a postat-o pe pagina de Facebook. Chiar dacă, uneori, unui primar îi poate fi dificil să gestioneze relația cu o anumită minoritate sau grup social, în niciun caz nu agreez declarațiile care încurajează discriminarea de orice fel! Cred cu fermitate că soluția nu este să ridicam ziduri, ci, mai degrabă, să le dărâmăm pe cele deja construite. Voi avea o discuție cu primarul Dorin Florea pe acest subiect”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Primarul din Târgu Mureș a avut o intervenţie furtunoasă la Digi24 în care a încercat să explice propunerea privind introducerea unui set de 4 criterii care trebuie îndeplinite de către orice cuplu care vrea să aibă copii, în contextul discuției cu privire la dublarea alocației. El a explicat că a ajuns la această idee după ce „a încercat toate metodele posibile” pentru a integra social comunitatea de romi şi a constatat că „ignoră orice ajutor, fiind interesaţi doar de bani”.

„Acest proiect nu e de noutate, nu o fac pentru emoţii. E un lucru de mare responsabilitate, l-am iniţiat în urmă cu şase ani. Târgu Mureş are cel mai mare număr de ţigani din România. Aşa se numesc, să terminăm odată cu ipocrizia!”, a răbufnit primarul. În momentul în care i s-a atras atenţia asupra modului în care numeşte comunitatea, edilul a continuat: „Le spunem cum sunt nominalizaţi! Din respect pentru limba română! Sunt un om dus la şcoală”.

Edilul a spus că a încercat „toate metodele posibile, creând toate condiţiile acestei comunităţi pentru inserţie socială” şi că şi-a dat seama că „această categorie ignoră orice ajutor care îi e dat”: „Îi interesează doar banul. Când întrebi o fată de 18 ani cu 3 copii, şi îţi spune că mai face unul pentru alocaţie.... cel fel de educaţie oferim acestui popor?”

Editor: I. I. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri