Anunțul ministrului Culturii, după dezastrul lăsat la Biblioteca Națională de petrecăreții de la Revelion

Data actualizării: Data publicării:
Sala Atrium din Biblioteca Națională, după petrecerea de Revelion 2020
Sala Atrium din Biblioteca Națională, după petrecerea de Revelion 2020 Sursa: captură video

Ministerul Culturii trimite corpul de control la Biblioteca Naţională, după ce șefii instituției au autorizat organizarea unei petreceri de revelion în sala Atrium. Problema e că mobilierul din încăperea respectivă a avut de suferit, iar acest lucru se vedeîn mai multe imagini făcute publice. Ministrul Bogdan Gheorghiu precizează că va decide sancţiunile după ce va avea concluziile raportului.

Am luat decizia de a extinde perioada de control, de la 16 decembrie până la 1 ianuarie, pentru că am avut informaţii că au mai avut loc evenimente nocturne şi în a doua parte a lunii decembrie şi, de aceea, vreau să verific aceste informaţii”, a spus ministrul.

Imaginile sunt deja publice, sunt foarte uşor de văzut de oricine. Mă interesează, în primul rând, dacă s-a respectat regulamentul de ordine interioară. Practic, aceste evenimente au loc în baza unui ordin de ministru dat de predecesorul meu. Acest ordin de ministru are rolul de a ajuta instituțiile să facă venituri proprii, dar, sigur, sunt anumite condiţii care trebuie respectate - evenimentele trebuie să fie cu tentă culturală şi noi trebuie să verificăm dacă s-au respectat aceste condiţii, pentru că trebuie să păstrăm ideea de instituţie culturală în tot ceea ce înseamnă instituţie subordonată Ministerului Culturii, a adăugat Gheorghiu.

Bibioteca Națională a fost gazda unei petrecerei de Revelion, care s-a terminat prost, cu mese și scaune rupte și multă mizerie. Imagini cu ceea ce a rămas după petrecăreți au fost postate pe Facebook de deputatul USR Iulian Bulai.

Bodgan Gheorghiu spune că astăzi Corpul de control al Ministerului Culturii va demara procedura de control la Biblioteca Naţională, iar raportul urmează să fie încheiat în jurul datei de 15 ianuarie.

Editor web: M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri