Arafat dă vina pe firma de pază pentru aglomerația de la metrou: Oamenii trebuiau împiedicați să mai intre pe peron

Data actualizării: Data publicării:
Polițiștii au restricționat accesul în stația de metrou Dristor, din cauza aglomerației
Polițiștii au restricționat accesul în stația de metrou Dristor, din cauza aglomerației

O defecțiune la una dintre șinele de tren a provocat haos la metrou, luni seara. Zeci de oameni au stat înghesuiți minute bune pe peron la Dristor 1, pentru că garniturile nu au mai putut pleca din stație. Întrebat de felul în care a fost gestionată acest incident, Raed Arafat a ridicat problema gestionării mulțimii și spune că nu trebuia să le mai fie permis accesul călătorilor. 

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență spune că s-au luat măsuri de reducere a circulației, prin munca de la domiciliu sau decalarea programului de lucru tocmai pentru a preveni aglomerări la mijloacele de transport în comun. 

"Nu am văzut imaginile de la metrou, însă noi am luat niște măsuri pentru reducerea impactului pe metrou și transport în comun. Dacă s-a întâmplat undeva ceva, incidentul va trebui analizat, să vedem care e motivul", a declarat Arafat, la Digi24.

Șeful DSU a avut și un sfat și le-a cerut oamenilor să se protejeze și să nu se expună riscului de îmbolnăvire stând în aglomerație și să aștepte afară dacă știu că oricum nu pot ajunge la destinație în timp util, atunci când apar defecțiuni la metrou. 

Mai mult, Arafat spune că una dintre soluții este ca firmele de pază să acționeze și să împiedice oamenii să mai intre pe peron. 

"Firmele de pază trebuie să oprească oamenii să intre în momentul în care există o defecțiune. Dacă avem instantaneu, oamenilor trebuie să li se spună instantaneu să nu mai intre. Este o problemă de gestionare a mulțimii. Soluția era să-i oprim în aer liber, nu să îi lăsăm să intre. Oamenii pot să se supere, dar în astfel de situații, în loc să aștepte în interior și să se infecteze fiind unii lângă ceilalți, mai bine rămân afară. Nu ajung mai repede dacă se împing să intre înăuntru', a conchis Arafat.

Editor : Alexandra Andronie

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri